Afbeelding

Politiek café over het Israëlisch-Palestijns conflict en antisemitisme

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op dinsdagavond 4 november organiseert het CDJA IJsseldelta een politiek café over het Israëlisch-Palestijns conflict en antisemitisme. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in café 't Ponton, om 20.00 uur zal de avond worden geopend.

Tijdens het politiek café zal journalist Pieter Steenbergen de jongedames Cathy Waiswaser en Chamoetal Zeidler interviewen.
Cathy was soldate bij de Israëlische marine. Chamoetal was spokesperson bij de Israel Defense Forces en is nu bestuurslid van de jongerenorganisatie van CIDI.
Aan het einde van de avond zal voor geïnteresseerden de documentaire ?The Gatekeepers' worden vertoond. In deze spraakmakende en uiterst relevante film doen zes voormalige hoofden van de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet voor het eerst een boekje open over de war on terror zoals ze die van binnenuit kennen.

Het CDJA IJsseldelta organiseert deze avond omdat ze antisemitisme door kennis en dialoog wil bestrijden.
Bestuurslid politiek Anne Adema vindt het belangrijk dat dit onderwerp aandacht krijgt: ?Het antisemitisme is volgens het CIDI voor 2/3 deel toe te schrijven aan de islamitische hoek.
Afgelopen zomer explodeerde het aantal bedreigingen richting joden op social media. We mogen niet zwijgen uit angst om als islamofoob te worden weggezet.
We willen alarm slaan omdat onze joodse medeburgers onveilig zijn in ons land en beveiliging nodig hebben , een schande. Wij ageren van harte tegen Wilders, maar we mogen en kunnen ook hierover niet zwijgen'

Voorzitter Wim Duitman ziet uit naar een interessante avond: ?' Wij willen best over zwarte piet praten rondom 5 december maar vinden het onbegrijpelijk dat in de media momenteel meer aandacht is voor een volksfeest dan voor het oplaaiende antisemitisme in ons land.
De intensiteit en de gevolgen van antisemitisme zijn vele malen verdergaand en groter dan de emotionele schade die mensen oplopen als gevolg van het stereotype zwarte piet.''

Meer info via: https://www.facebook.com/events/1511551099087642/

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00