DOS ontsnapt in Doornspijk

DOORNSPIJK ? DOS Kampen is zaterdag ontsnapt aan een bekeruitschakeling tegen DSV '61. In de reguliere tijd kwamen beide ploegen uit op 1-1. Vervolgens won DOS de strafschoppenserie.

DOS speelde met te weinig bezieling. Dat was vooral in de eerste helft het geval. De ploeg van trainer Guido Vlierhuis kwam dan ook al snel in de problemen, maar echte schade bleef in de beginfase uit. Nadat Emiel Diender in de 7e minuut de bal verspeelde, voorkwam de lat een achterstand voor DOS. In de 13e minuut was er de eerste kans voor DOS. Na een mooie combinatie raakte Lenhard de Velde de bal onvoldoende. De keeper kon simpel redding brengen. Vervolgens golfde het spel op en neer.

Na zo'n twintig minuten kreeg DSV de overhand, maar echte kansen bleven uit. Toch kwam DOS in de eerste helft nog op achterstand. Vanaf de rand van de zestien schoot Stefan Bakker raak.

DSV begon gretig aan de tweede helft. De ploeg liet in de beginfase van het tweede bedrijf een goede mogelijkheid liggen. Vervolgens greep trainer Vlierhuis in en bracht twee wissels in. Dat bracht meer vuur in het spel van DOS. Zeven minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Uit een corner van Martin Wubs kopte De Velde raak. Daarna waren er nog kansen voor DOS, maar de 1-2 bleef uit.

Een strafschoppenserie moest de beslissing brengen. De Velde miste een strafschop, maar omdat DSV twee keer in de fout ging, gaat DOS komende woensdag in de koker bij de loting voor de tweede ronde van de beker.