Afbeelding

IJVV haakt aan bij de top in tweede klasse H

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN ? IJVV heeft aansluiting gevonden bij de bovenste vier ploegen in de tweede klasse H. De ploeg van trainer Herben Visscher was zaterdag ASC '62 de baas (2-0). Door deze zege staat IJVV vierde met slechts een punt achterstand op FC RDC, Be Quick '28 en Den Ham.

Beide ploegen speelden afgelopen zaterdag nog maar 45 minuten. Op 6 september werd dit duel, bij een tussenstand van 0-0, gestaakt in de rust, omdat de arbiter onwel was geworden. Vlak daarvoor werd een speler van ASC, na een wilde actie, uit het veld gestuurd.

Zodoende moest ASC zaterdag aantreden met tien man. Dat de wedstrijd werd gestaakt op 6 september, was niet het voordeel van IJVV, want ASC kon zaterdag vol energie aantreden. IJVV-trainer Herben Visscher ging uit van een pittige klus. ?Vooraf zat ik er tegen aan te hikken. Vlak voor rust viel de rode kaart en daarna werd de wedstrijd gestaakt. Dan is het afwachten hoe het verder gaat.? IJVV rekende op een zeer defensieve tactiek van ASC, maar dat bleek mee te vallen. ?Ik had een defensiever ASC verwacht. ASC stond wel met vier man achterin, maar ging wel nadrukkelijk op zoek naar de 0-1.?

Visscher koos ervoor om het 4-3-3-systeem tegen de tien van ASC de handhaven en predikte geduld bij zijn spelers. ?Ik heb ze op het hart gedrukt om rustig te blijven. We moesten niet in paniek raken en niet geforceerd op zoek gaan naar een treffer. Dan geef je teveel ruimte weg.? De belangrijke 1-0 viel in de 72ste minuut. Gerjon van den Berg speelde een belangrijke rol bij deze treffer. Hij mikte de bal met veel gevoel op het juiste moment over de laatste linie van ASC. Tom Bruintjes anticipeerde goed en verschalkte de keeper met een fraaie lob. Daarna moest ASC met tien man wat doen. De ploeg uit Dalfsen ging nadrukkelijk op de aanval spelen. Dat leidde tot een goede kans voor ASC, maar IJVV-goalie Albert Jan Meuleman voorkwam de gelijkmaker met een goede redding. In de 81ste minuut viel de definitieve beslissing. Chiel Buikema ontdeed zich van de linksback van ASC en kwam met een goede voorzet. William Dekker werkte de bal bij de tweede paal binnen. Daarna liet Buikema nog een grote kans op 3-0 liggen.

In de blessuretijd werd Herben Visscher door de scheidsrechter weggestuurd wegens commentaar op de leiding. De arbiter vond het echter niet nodig om een kaart te trekken, zodat Visscher komende zaterdag gewoon op de bank kan plaatsnemen. IJVV speelt dan in Zwolle de topper tegen Be Quick '28.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17