Moeizame bekerzege KHC

KAMPEN ? KHC heeft zich zaterdag met moeite geplaatst voor de volgende bekerronde. Op Sportpark De Venen won KHC met 3-1 van de goed draaiende derdeklasser ZAC.

KHC speelde een matige eerste helft. ZAC kon hier weinig tegenover stellen, zodat er weinig viel te beleven voor het publiek. KHC kwam in de 29ste minuut op achterstand. Vlak voor rust kon KHC de schade repareren. Op aangeven van Leroy Knol scoorde Danny Pruim. Daarna ontsnapte KHC aan een nieuwe achterstand. Keeper Kevin Dijkstra verrichtte knap keeperswerk door de bal uit de benedenhoek te tikken.

Na rust was KHC aan de beterende hand. Nadat Knol een goede kans liet liggen, kwam KHC in de 51ste minuut op voorsprong. In de kluts werd de bal door ZAC in het eigen doel gewerkt. KHC leek in de 63ste minuut de 3-1 aan te tekenen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De 3-1 viel alsnog. Na goed doorzetten van Karim Gabara werkte Jeffrey de Nooijer de bal binnen.

ZAC beet daarna nog fanatiek van zich af. Zo raakte de Zwolse ploeg de paal en verrichtte KHC-goalie Dijkstra enkele goede reddingen. Aan de andere kant verzuimde Kevin Isadoa de vierde Kamper treffer aan te tekenen.