Bouw Winkelcentrum Hanzewijk begint 8 december

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - DeltaWonen en ontwikkelaar Multi Vastgoed beginnen op 8 december met de bouw van het winkelcentrum en de woningen in de nieuwe Hanzewijk in Kampen. Multi heeft de supermarkten Jumbo en Lidl gecontracteerd, en ook een Kruidvat en een Primera. Hiermee is ongeveer 70 procent van de totale winkeloppervlakte verhuurd. Begin 2016 zijn de winkels en woningen gereed.

DeltaWonen is samen met de gemeente Kampen acht jaar geleden gestart met de renovatie van de typisch naoorlogse Hanzewijk. Het vernieuwingsplan omvat onder andere de sloop en herbouw van circa 950 woningen. De herstructurering van de wijk is nu ongeveer op de helft.

In het kader van de herstructurering van de Hanzewijk wordt de bestaande winkelstrip aan de Dr. Damstraat gesloopt en wordt een nieuw winkelcentrum gerealiseerd. Het nieuwe winkelcentrum wordt gebouwd op de hoek Beneluxweg en Dr. Damstraat en omvat op termijn circa 6.000 vierkante meter winkels (in eerste instantie wordt nu 5.000 vierkante meter gerealiseerd en 1.000 vierkante meter in een latere fase). Boven en naast de winkels worden 108 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Op het maaiveld worden circa 300 parkeerplaatsen gemaakt.

Multi is voor verdere invulling van het winkelcentrum in gesprek met diverse (lokale) ondernemers. Enkele huurders die gevestigd zijn in de bestaande winkelstrip komen terug in het nieuwe winkelcentrum, zoals de Primera.

DeltaWonen is gestart met de verhuur en verkoop van de woningen. Er zijn nog woningen te koop. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de makelaar van deltaWonen, Sinke Kampen of Renes leven & wonen. Het streven is de koopwoningen eind 2015 op te leveren.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05