Afbeelding

Hoorspelen in ?t Ukien

Algemeen

KAMPEN - Het Internationaal Hoorspelen Festival (IHF) opent zaterdag 18 oktober voor het tweede jaar op rij haar deuren in Cultureel Podium 't Ukien. ?In een sfeervolle ambience wordt er geluisterd naar hoorspelen en gesproken met de makers?, zegt de organisator. De maker van het beste hoorspel ontvangt de Gouden Grindbak en airplay op NPO Radio 1 bij Woord Radio.

?Het hoorspel heeft de laatste jaren een opmerkelijke comeback gemaakt. De reden daarvoor is dat het maken van een degelijke geluidsopname steeds laagdrempeliger is geworden. Goede software voor opnames is inmiddels niet exclusief weggelegd voor studio's, maar is ook te installeren op een laptop thuis. Dit ondervond de organisatie vorig jaar toen het lokaal opgezette initiatief inzendingen uit heel het land ontving. Bovendien kwam er een inzending uit Vlaanderen, waardoor het - in eerste instantie tongue-in-cheek gevoerde - predicaat ?Internationaal' recht bleek te doen aan het festival?, aldus de organisatie.

VPRO Radio 1 ruimde voorgaande editie een half uur zendtijd in voor de twee best beoordeelde hoorspelen van het IHF. Regionale media waren vorig jaar vol lof. Hoorspelen van de eerdere editie zijn te beluisteren op www.hoorspelenfestival.nl. Voor een impressie en recensies van die editie verwijst de organisatie door naar http://www.facebook.com/InternationaalHoorspelenFestival.

De deuren van 't Ukien (Korteweg 4 in Kampen) gaan open om 20.00. Het hoorspelenfestival begint om 20.30. De toegang is gratis.