Picasa

Teleurstellende nederlaag Go-Ahead

Algemeen

KAMPEN ? Go-Ahead is volkomen onnodig tegen een 3-1 nederlaag aangelopen tegen laagvlieger Sparta Enschede. Go-Ahead maakte de kansen zelf niet af, terwijl de tukkers wel zeer trefzeker waren.

Go-Ahead nam in dit duel gelijk het initiatief. In de 10e minuut had Zandbergen Go-Ahead op voorsprong moeten brengen. Vlak voor de goal kopte hij de bal tegen de lat. Vervolgens scoorde Sparta Enschede tegen de verhouding in de 1-0.Een vrije bal werd van richting veranderd en vloog langs doelman Jasper Fix. Zes minuten kwam de thuisploeg zelfs op 2-0. Een lange bal bereikte Daan Akkerman. Die maakte het vervolgens beheerst af. Hierna kwam Sparta Enschede in de verdrukking. Kansen waren er voor Madih Doufikar en Zandbergen. Daarna werd een treffer van Doufikar afgekeurd wegens buitenspel tot ongenoegen van de bezoekers.

De tweede helft bracht geen verandering. Sparta Enschede kon alleen maar denken aan verdedigen. In de 55st minuut had Go-Ahead eindelijk succes. Doufikar scoorde, na goed voorbereidend werk van Zandbergen. Even later claimde Go-Ahead een strafschop. Zandbergen zou naar beneden zijn getrokken, maar de arbiter liet doorspelen. Even later kopte Zandbergen over en schoot Murat Acikgoz naast. Vlak voor tijd viel de 3-1. Uit een counter scoorde Akkermans. In de slotfase was Samir Merraki nog twee keer dicht bij een treffer, ook deze kansen werden niet verzilverd.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 23 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21