DOS niet langs ASC Nieuwland

AMERSFOORT ? DOS Kampen is er zaterdag niet in geslaagd om het laag geklasseerde ASC Nieuwland te verslaan. In Amersfoort kwamen beide ploegen in een doelpuntrijk duel uit op een terechte 3-3 eindstand.

Ook tegen ASC Nieuwland miste DOS scherpte in de beginfase. Dat leidde in de 7e minuut tot de openingstreffer van de thuisploeg. Nadat Patrick Bastiaan de bal verspeelde, vond Johan Gelderblom de verre hoek. Daarna waren er kansen voor beide ploegen, omdat beide defensies niet zeker opereerden. De grootste kans voor DOS was voor Rob Kabboord, maar hij schoot over. In de 28ste minuut viel de 2-0. Wederom ging er een persoonlijke fout aan vooraf.  Na balverlies van Christiaan van der Worp werd de vrijstaande Berat Avci gevonden. Die kopte vervolgens bekeken raak via de binnenkant van de paal.

DOS herstelde zich in het laatste kwartier. De aansluitingstreffer kwam wel uit de lucht vallen. Patrick Bastiaan wilde in de 38ste minuut een vrije bal in de zestien slingeren, maar tot zijn verbazing vloog de bal ineens in het doel.  Een minuut later viel de gelijkmaker.  Jorik Schuur schoot fraai raak. Vervolgens verzuimde Matthijs Winters om de derde DOS-treffer te maken. Hij had vrij baan richting het doel, maar schoot vervolgens te snel en mikte over. DOS ging in de laatste fase voor rust te geforceerd op zoek naar de voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft viel de treffer aan de andere kant. DOS werkte de bal niet goed weg. Vervolgens kreeg Emiel Diender de bal ongelukkig op zijn hoofd. De bal vloog vervolgens het DOS-doel in: 3-2.

Deze treffer was een domper voor DOS, maar al in de 52ste minuut was de achterstand weggewerkt. Na een corner kwam de bal via enkele schuiven bij Kabboord terecht. Die kon vervolgens met links binnen tikken. Na deze treffer zat de wedstrijd in het slot. Beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit.