Eindelijk zege voor Wilsum

WILSUM ? Vierdeklasser Wilsum heeft zaterdag eindelijk weer eens een overwinning behaald. De ploeg van trainer Jan Stoffer was thuis met 3-1 te sterk voor CSV '28. Het was de eerste overwinning voor Wilsum sinds 9 november vorig jaar.

Vanwege de moeizame start van de competitie besloot Wilsum-trainer Jan Stoffer het over een andere boeg te gooien. De oefenmeester gooide het systeem met twee spitsen over boord en ging met drie aanvallers spelen. Jongeling Jan Bergsma mocht voor het eerst in de basis beginnen.

Wilsum had het moeilijk in de beginfase. CSV '28 kwam in de 12e minuut dan ook op een logische voorsprong. Een vrije bal schoot door, waarna Faisel el Atiaou binnen kon tikken. Na deze achterstand pakte Wilsum het initiatief over. Dat leidde al in de 14e minuut tot een kans voor Bergsma, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. In de 20ste minuut werd Sonke de Velde diep gestuurd. De aanvaller was een plaag voor de CSV-verdediging, maar wederom was de afronding niet optimaal. Zoals in de 20ste minuut. Hij draaide zich vrij, waarna hij alleen voor de keeper stond, maar de goalie tikte de bal naast. Nog geen halve minuut later was het wel raak. Een voorzet vanaf links werd knap binnen gekopt door Gertjan Sollie.

Daarna bleef Wilsum de bovenliggende partij. Elke diep bal op Sonke de Velde was gevaarlijk. De matig opererende Zwolse verdediging, wist geen raad met de snelle aanvaller van Wilsum, maar hij verzuimde in de 24ste minuut de 2-1 te maken. Alleen voor de doelman had hij alle tijd, maar zijn afwerking was vervolgens zeer matig. In de 33ste minuut haalde hij wel de trekker over. Vanaf rechts schoot hij de bal fraai in de linkerhoek. Vlak voor rust kwam Wilsum ook nog op 3-1. Na een voorzet kreeg De Velde een duw in de rug. De bal kwam vervolgens voor de voeten van de vrijstaande Bergsma, die doeltreffend afwerkte.

Direct na rust pakte Wilsum de draad weer op. In de 47ste minuut liet De Velde weer een goede kans liggen. Twee minuten later was de keeper net eerder bij de bal dan De Velde en kon voor opruiming zorgen. Jurre Heldoorn probeerde vervolgens van grote afstand de bal in het lege doel te plaatsen, maar zijn inzet ging net naast.

Daarna was het beste eraf bij Wilsum. De Velde had last van zijn hamstring en kwam nauwelijks nog in het stuk voor. Een kwartier voor tijd werd hij gewisseld. Vlak daarvoor had ook Bergsma het veld verlaten. Daarmee was de snelheid uit de Wilsum-aanval verdwenen. CSV '28 had het in het laatste half uur veel balbezit, maar deed daar nauwelijks iets mee. Wilsum bleef relatief gemakkelijk overeind en boekte een volkomen verdiende zege.