KORFBALLERS DOS ECHTE POELÄNTEN

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN ? In de stromende regen hebben de korfballers van KV DOS Kampen hun bijnaam, de poelänten, alle eer aangedaan. Tegen het bezoekende KV Heerenveen behaalden de eenden een klinkende 23-18 overwinning. DOS blijft daarmee op de tweede plek staan.
KV Heerenveen staat, voor velen onbegrijpelijk, op de laatste plaats. De Friezen horen daar niet thuis, maar hadden pech, waren niet altijd compleet en wonnen pas vorige week hun eerste wedstrijd. Dat was wel een waarschuwing voor DOS om de wedstrijd niet lichtzinnig op te nemen en die waarschuwing had het team van Remco Jacobs goed opgepikt. De Kampenaren speelden een goede wedstrijd, bij vlagen zelfs uitstekend. Daarnaast klopte het tactisch, ook al was daar af en toe wel een boze Jacobs voor nodig. Maar stonden de neuzen dan weer dezelfde kant op, dan liep het ook weer goed.
Ondanks de vele regen was het toch prima korfbalweer. Een lekkere temperatuur en weinig wind op een prima bespeelbaar veld zorgden voor een leuk duel met veel doelpunten. DOS kwam snel met 0-1 achter, maar later bleek dat de enige keer te zijn dat de Kamper ploeg achter stond. Onder aanvoering van een goed spelende Camiel van Keulen pakte DOS een voorsprong en bouwde die uit naar 15-12 bij rust. Toch ging de meeste aandacht niet uit naar het tweede aanvalsvak. In het eerste aanvalsvak eiste het duel tussen André Beens en sterspeler Sjors Key alle aandacht op. Er zijn weinig verdedigers in deze klasse die Key kunnen afstoppen en Beens wist dat prima te doen. Aan de andere kant kon hij in de reboundpositie niet de dominante rol spelen, die hij normaal wel speelt. Het zorgde voor heel wat tactische trucs aan DOS-zijde. Vakgenoot René Bruggeman speelde veel meer in dienst van de beide dames Yvonne ten Hove en Nynke Links, dan gebruikelijk. Normaal wordt geprobeerd om juist Bruggeman uit te spelen in de punt. De gewijzigde aanvalstactiek in dit vak leverde liefst acht damestreffers op, terwijl Bruggeman er zelf ook nog vijf voor zijn rekening nam.
Jacobs: ?Het was voor de korfballiefhebber wel genieten met al dat tactisch gedoe. Het verveelde nooit, ook al probeerde Heerenveen in de tweede helft het tempo te drukken door langere aanvallen. We lieten ons daar niet door beïnvloeden en bleven ons eigen spel spelen. Ondanks de regen konden we ons normale scorende niveau weer een keer halen.?
In de tweede helft waren de doelpunten wat duurder, ook al omdat beide ploegen minder makkelijk vrije worpen weggaven en verdedigend meer grip hadden op het aanvalsspel. Heerenveen kwam nog wel even terug tot een achterstand van twee treffers, maar al gauw liep DOS uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Vanaf 19-15 was de wedstrijd gespeeld.
DOS kan zich nu gaan richten op de zaalcompetitie, waar het een loodzware poule krijgt voorgeschoteld. De Kampenaren openen het zaalbal tegen KV Drachten op zaterdagavond acht november in sporthal De Reeve.
Doelpunten DOS: Yvonne ten Hove, Camiel van Keulen en René Bruggeman 5x, Nynke Links 3x, Iris van Dijk en Linda Treep 2x, Rik van Wijngaarden 1x

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.