Isala houdt eerste editie Fun Obstacle Run

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN ? Atletiekvereniging Isala '96 houdt zaterdag 11 oktober voor de eerste keer de Fun Obstacle Run Kampen (FORK). Volgens organisator Rianne Gorter is het spectaculaire evenementen nu al een succes. ?We mikten op 200 deelnemers en zitten nu al op 285.?

Bij de FORK wordt hardlopen gecombineerd met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. Er moet bijvoorbeeld door de blubber onder netten doorgekropen worden. Ook krijgen de deelnemers te maken met verschillende hindernissen en moeten ze sloten overbruggen.

Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Isala'96. De route loopt via de atletiekbaan en het terrein van Korfbalvereniging Wit Blauw richting het stadspark van Kampen. De hindernissen staan opgesteld over de gehele route. Afhankelijk van de gekozen afstand moet de ronde één of twee keer gelopen worden. Er is keuze uit twee afstanden, circa 6,5 kilometer of 13 kilometer. Speciaal voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar is er een kidsronde van anderhalve kilometer op de atletiekbaan.

Iedereen met een sportieve instelling en een gezonde dosis doorzettingsvermogen kan deelnemen. Je hoeft geen topsporter te zijn, want plezier staat bij deze loop voorop. De start van de kidsronde is om 10.15 uur. Deelnemers van de 6,5 kilometer worden vanaf 10.4o uur weggeschoten en tot slot volgen vanaf 11.05 uur de lopers van de 13 kilometer. Om files bij de obstakels te voorkomen, vertrekken deelnemers in tientallen. Tussen elke groep van tien lopers zit een pauze van 1 minuut, om de doorstroming te bevorderen.

Belangstellenden die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen nog meedoen. Inschrijven is  zaterdag nog mogelijk vanaf 9.30 uur tot 10.15 uur op de atletiekbaan. Voor de kidsrun sluit de inschrijving om 10.00 uur.