Leerlingen in de huid van raadsleden

Partnerbijdrages

KAMPEN - Zo'n zestig leerlingen van Pieter Zandt Scholengemeenschap spelen op donderdag 9 oktober 2014 in de raadszaal van het stadhuis van Kampen in twee groepen het Democratiespel.

Tijdens dit spel kruipen ze in de huid van een raadslid en gaan ze een beslissing nemen over een (fictief) voorstel van het college van b en w over openbaar vervoer en verkeersveiligheid.

Bernard van den Belt (raadslid SGP) treedt tijdens het eerste Democratiespel van 9:30 tot 11:30 op als wethouder. Pascal Jacobs (raadslid D66) neemt deze rol voor zijn rekening tijdens het tweede spel dat duurt van 12.00 tot 14.00 uur. Een moderator van ProDemos, Huis van democratie en rechtsstaat, begeleidt beide Democratiespelen.

De provincie Overijssel, de gemeente Kampen en ProDemos vinden het belangrijk om (jonge) inwoners meer te betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Hiervoor hebben zij samen het Democratiespel ontwikkeld. Een Democratiespel kan zowel in het provinciehuis in Zwolle als in de gemeentehuizen worden gespeeld.

Meer informatie is te vinden via www.jijenoverijssel.nl/Democratiespel.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00