Wit Blauw oppermachtig tegen Sparta

KAMPEN - Met een klinkende overwinning van 12-23 bij Sparta in Zevenhuizen GR. nam Wit Blauw/Green Organics zaterdag opnieuw twee punten mee naar huis. De ploeg is dankzij deze uitslag de meest scorende ploeg van de eerste klasse tot en met de hoofdklasse en blijft koploper in de eerste klasse B.

Het team van trainer Harm-Jan Smit kreeg vooraf de opdracht mee Sparta vooral niet in de wedstrijd te laten komen en de strijd in de 1e helft al duidelijk te laten beslissen. Wit Blauw begon in een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. De goed spelende Stefan van der Graaf verving de vorige week geblesseerde Jelle Visscher die de wedstrijd vanaf de zijlijn moest volgen.

Toch was het Sparta die de score opende, direct gevolgd door een afstandschot van Ingrid Bastiaanet. In het goedlopende vak van Krista Fixe, Sander Fixe, Marissa Grasdijk en Jordy Last liet laatstgenoemde wederom zien enorm zuiver rond de korf te zijn en hij noteerde in deze wedstrijd maar liefst acht doelpunten.  Sparta gaf nagenoeg geen druk en daardoor kwam ook het vak van Ingrid Bastiaanet, Judith Wong, Stefan van der Graaf en Gert de Vries volop aan schot, waardoor het binnen de eerste 20 minuten al 3-7 stond. Ingrid Bastiaannet tekende in deze periode voor drie treffers. Ondanks deze scores mistte Wit Blauw in de eerste helft nogal wat schotkansen. Met een voorsprong van 4-10 ging Wit-Blauw de rust in.

In de tweede helft werd aanvoerster Krista Fixe vaker in stelling gebracht en zij was goed in de afronding met vier treffers. De wedstrijd verliep zonder enige vorm van spanning, waardoor het voor Wit Blauw moeilijk was de hele wedstrijd gefocust te blijven. In de 55e minuut met een stand van 9-20 werden de licht geblesseerden Ingrid Bastiaanet en Stefan van de Graaf gewisseld voor Marcel Last en Nieset Groen, waarbij laatstgenoemde in de 59e minuut de score op 9-21 zette.

De goed spelende Jordy Last werd na een doelpunt (9-22 gewisseld voor Christiaan Kok die in de 64e minuut het laatste punt voor Wit Blauw kon noteren.  In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kon Sparta nog vijf treffers noteren, waardoor de eindstand 12-23 bijgeschreven kon worden in de uitslagenlijst van de eerste klasse B.