KORFBALLERS DOS VERLIEZEN DERBY IN DRONTEN

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben de derby tegen ASVD niet winnend kunnen afsluiten. In Dronten was ASVD niet beter, maar wel doeltreffender. Na een 8-8 ruststand werd het uiteindelijk 18-15 voor de thuisploeg.
DOS speelde de laatste weken niet goed, maar zag toch kans om de punten te pakken. Na een goede praatsessie deze week en twee scherpe trainingen was DOS gretig in Dronten. Er werd gewerkt en er stond een team. Mede daarom was het jammer dat DOS geen geluk had in de afronding. Veel ballen draaiden uit de korf of schoten van de rand van de korf de verkeerde kant op. Net niet zuiver genoeg dus. Dat bleek doorslaggevend in de wedstrijd tegen ASVD. DOS had meer schoten, pakte ook mee rebounds, speelde bij vlagen sterker, maar zag geen kans om met doelpunten dat verschil te laten zien.
ASVD, door oud DOS-trainer Wilbert Leendertse uitstekend voorbereid op zijn oude ploeg, speelde tactisch goed en dwong DOS soms tot lang zoeken naar de juiste posities. DOS had die rust wel, maar op die manier kwam bijvoorbeeld puntspeler René Bruggeman te vaak in de korfzone, waardoor DOS aanvallend minder schotkracht had.
DOS startte goed, maar kon het overwicht in de beginfase niet in doelpunten omzetten. ?We hadden liefst achttien schoten nodig voor ons eerste doelpunten?, legde Remco Jacobs de vinger op de zere plek, ?en dat gebrek aan zuiverheid nekte ons deze wedstrijd.? DOS leverde dus ook een gevecht met zichzelf. Ondanks het matige schot, bleef de ploeg werken voor een goed resultaat. De rust brak aan met 8-8.
In de tweede helft bleek de stand lang in evenwicht. Bij 12-13 was DOS echter niet bij machte om door te drukken. Jacobs: ?Wij speelden toen zo sterk, we hadden verdedigend de zaak helemaal onder controle, maar maakten het aanvallend niet af. In die vijf minuten moesten we de wedstrijd beslissen, maar we deden het niet. ASVD kon zich herpakken, maakte de gelijkmaker en je zag het geloof in een goede afloop bij hen groeien.?
Bij 13-14 stond DOS voor het laatste voor. Vier Dronter treffers op een rij beslisten de wedstrijd.
Bij 18-15 kwam het eindsignaal. Jacobs keek na afloop ook naar zichzelf: ?We hebben niet slecht gespeeld, maar waren vooral in de afronding niet goed genoeg. Dan kun je zeggen dat we te weinig geluk hebben gehad, maar ook geluk moet je afdwingen. Ik baal van deze nederlaag, maar kan mijn ploeg weinig verwijten. Misschien had ikzelf eerder moeten wisselen om onze schotkracht te versterken. Achteraf heb ik gewoon te lang gewacht. We hebben het samen verloren. En ASVD heeft het gewoon goed gedaan tegen ons.?
Zaterdag wacht DOS alweer de laatste wedstrijd van de eerste veldhelft. In Kampen komt dan Heerenveen op bezoek, wat de weg omhoog weer heeft gevonden. Dat wordt dus nog een lastige klus voor DOS
Doelpunten DOS: Iris van Dijk en Camiel van Keulen 3x, Linda Treep, René Bruggeman en Yvonne ten Hove 2x, Michaël Jongman, André Beens en Nynke Links 1x