Chiel Buikema leidt IJVV naar zege

IJSSELMUIDEN ?IJVV heeft zaterdag DZC '68 met 4-3 verslagen. Een gelijkspel was gezien de verhoudingen in het veld meer op z'n plaats geweest, maar de sterk spelende Chiel Buikema maakte het verschil.

IJVV kende een droomstart. In de 2e minuut zorgde Chiel Buikema, na slecht uitverdedigen bij DZC, voor de openingstreffer. Zeven minuten later kwam DZC op gelijke hoogte. Na een fraaie voorbereidende actie van Rutger Ebbers scoorde Nick Abbink. Al snel kwam IJVV met een passend antwoord. Uit een corner kopte Gerjon van den Berg raak. Na ruim een kwartier stond het 3-1. Chiel Buikema trok naar binnen en schoot vervolgens knap raak via de binnenkant van de paal. Daarna had spits Tom Bruintjes de zaak kunnen beslissen, maar in kansrijke positie raakte hij de bal verkeerd.

IJVV was in het eerste half uur de betere ploeg, maar begon in het laatste kwartier voor rust steeds onrustiger te worden. Evenals bij DZC ging er bij IJVV ook achterin het nodige fout. Dat leidde in de 38ste minuut tot de 3-2 van Thomas Kleinlugtebeld. Vervolgens bracht IJVV-goalie Albert Jan Meuleman redding op een schot van de bezoekers en miste een uithaal van Eddo Wesselink kracht.

Na rust kwam IJVV er aanvankelijk niet meer aan te pas. Teveel duels gingen verloren en de ploeg kwam onder druk. Toch bleef IJVV af en toe dreigend. DZC was echter veel gevaarlijker en Meuleman behoedde IJVV enkele keren voor de gelijkmaker. Daarnaast was DZC net niet secuur genoeg in de afwerking. In de 67ste minuut was de ploeg uit Doetinchem dat wel. Kleinlugtebeld ging om Meuleman heen en schoot de bal in het lege doel.

Daarna kon het alle kanten op. Beide ploegen waren enkele keren gevaarlijk. Vlak voor tijd bezorgde Chiel Buikema IJVV echter drie kostbare punten. De snelle aanvaller werd op maat weggestuurd door invaller William Dekker. Buikema passeerde de keeper en scoorde vervolgens zijn derde treffer van de middag.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden