KHC onderuit bij Horst

KAMPEN ? KHC heeft de goede wedstrijd tegen Nunspeet geen goed vervolg gegeven. In Ermelo liepen de Kampenaren een groot deel van de wedstrijd achter de feiten aan. KHC verloor met 3-0.

Bij KHC ontbraken een aantal belangrijke basisspelers . Daarnaast stond Cor Straetemans in het doel. Hij verving de licht geblesseerde Kevin Dijkstra. De nederlaag was vrij fors, maar toch had er voor KHC meer ingezeten. Dat mocht met name Tom Diender zich aanrekenen. Hij liet een handvol kansen onbenut.

KHC begon niet eens zo slecht aan de wedstrijd. In de 10e minuut verzuimde Leroy Knol om de score te openen. Hij mikte naast. Vier minuten later kwam de formatie van trainer Herman Oosterhaar op achterstand.  Slecht uitverdedigen werd genadeloos afgestraft door de thuisploeg. Daarna was KHC de onderliggende partij en ging er, vooral voor rust, heel veel fout bij de Kamper eersteklasser. Toch kreeg KHC wel goede kansen. Zo werd een harde inzet van Tom Diender door de keeper met de grootst mogelijke moeite onschadelijk gemaakt. De goalie tikte de bal via de lat over. Daarna liet Diender enkele kansen liggen.

Ook na rust liep het niet bij KHC. In de 51ste minuut kreeg Diender een goede gelegenheid om de gelijkmaker aan te tekenen, maar oog in oog met de keeper schoot hij de bal ruim naast het doel. In de 60ste kwam Horst wel tot scoren: 2-0. Vier minuten later viel de 3-0 via een kopbal. Wederom vormde foutief uitverdedigen de inleiding tot deze treffer. Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld.