Leger des Heil zoekt vers bloed voor nieuwe activiteiten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

?Het Leger zoekt jou.? Met die oproep vraagt het Leger des Heils in Kampen mensen om mee te doen. Door ?een toenemende groei van het aantal hulpvragen' is het Leger op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken.

?We zoeken mensen die niet langer aan de zijlijn willen staan, maar in actie willen komen voor hun medemens,   aldus luitenant Aalt Fikse, korpsofficier van het Leger in Kampen. Naast een postercampagne worden er ook 18.000 folders verspreidt.

Het Leger des Heils in Kampen zoekt organisators, soepuitdelers, taartenbakkers, administratieve krachten, kledingsorteerders, creatievelingen, armoedebestrijders, collectanten. ?We zoeken versterking bij onze huidige activiteiten, maar vooral ook versterking bij het opzetten van nieuwe activiteiten.?

Zo wil Fikse onderzoeken of het Leger met een soepbus in de regio kan rondgaan. Ook voor mogelijke uitbreiding van de kledingwinkel is hij op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Fikse; ?We willen bijvoorbeeld ook heel graag in contact komen met mensen die ideeën en plannen hebben op geestelijk gebeid. Dat kan bijvoorbeeld het opzetten van een huisgemeente zijn.?

Onder de noemer ?Samenleven doe je dus niet alleen', organiseert het Leger des Heils in Kampen van 24 - 29 november 2014 een deurcollecte. Daarvoor worden ook collectanten gezocht. De opbrengst wordt ingezet voor het plaatselijk maatschappelijk werk en voor bovengenoemde ideeën.

Het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Bovennieuwstraat is elke dag geopend. Iedereen is welkom voor koffie en een praatje. Ook de kledingbeurs is dagelijks geopend. Het Leger des Heils houdt elke zondag ook geloofsontmoetingen in de aula van het Ichthuscollege aan de Jan Ligthartstraat 1. Aanvang is om 10.00 uur. Mensen die meer willen weten en mee willen doen met het Leger des Heils, kunnen direct contact opnemen met Aalt Fikse via korpskampen@legerdesheils.nl of via het telefoonnummer  06  - 517 417 25.