Afbeelding
G Kiekebosch

Marinus Sijbesma stap dichterbij handbike

Sport

KAMPEN ? De inzamelingsactie ?Handbike voor Marinus' heeft 3.578 euro opgebracht. De actie onder leden van Atletiekvereniging Isala '96 om geld in te zamelen voor een handbike voor Marinus Sijbesma was een groot succes, maar het doel is nog niet helemaal bereikt.

 

Door ziekte is de voormalig hardloper van Isala gekluisterd aan een rolstoel. Zijn wens om ooit weer bij de loopgroep van Isala aan te kunnen sluiten leek ver weg. Maar de inzamelingsactie heeft hem een stapje dichterbij gebracht. Leden, familie, vrienden en bedrijven doneerden gezamenlijk een bedrag van 3.578 euro. Hiermee is het in vervulling gaan van de wens van Sijbesma weliswaar dichterbij gekomen.

 

Ondanks de overweldigende opbrengst van de actie kan hij echter nog niet met zijn handbike op pad. Zijn huidige rolstoel is ongeschikt om de handbike aan vast te koppelen. Dus naast de handbike moet er ook een andere rolstoel komen. Sijbesma is nog in overleg om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een gemeentelijke bijdrage. Lukt het niet, dan is alsnog een extra bedrag nodig om hem weer aan het sporten te helpen. Donaties zijn daarom nog van harte welkom op rekening NL89INGB0007328708 ten name van AV Isala '96, onder vermelding van ?handbike Marinus'.

 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.