Afbeelding

Eerste huurhuizen Het Meer klaar voor bewoning

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN ? De bouw van eerste zes huurwoningen van woningcorporatie Beter Wonen IJsselmuiden aan de Trekschuit in de nieuw wijk Het Meer in IJsselmuiden is afgerond. Woensdagmorgen werden de sleutels overhandigd aan de bewoners.

 

Familie Van den Berg uit IJsselmuiden had de eer om de eerste sleutel te mogen ontvangen. De zes huizen aan de Trekschuit zijn levensloopbestendige woningen. ?Je kunt hier je hele leven bijna wonen. Zo zijn er geen drempels en er is een slaapkamer en een badkamer op de begane grond?, aldus directeur Hendrik Hoogenkamp van Beter Wonen.

 

De nieuwe huizen zijn energiezuinige woningen. ?Daar hebben we veel in geïnvesteerd. Er zitten zonnepanelen op het dak en door de extra isolatiemaatregelen hebben de woningen een A++ label. Door het terugdringen van de energiekosten kunnen we de woonlasten voor de huurders beperken.? Volgens de directeur zijn het woningen met uitstraling. ?De gemeente heeft omtrent het beeldkwaliteitsplan eisen gesteld.? Zo hebben de woningen een gevarieerd gevelbeeld en geglazuurde dakpannen, zodat de woningen goed passen in de omgeving. De huurprijs ligt tussen de 575 en 655 euro.

 

Volgende week zijn nog drie levensloopbestendige huurwoningen van Beter Wonen gereed voor bewoning. Aan het eind van de maand worden in de nieuwe wijk Het Meer ook nog vijf gezinswoningen van Beter Wonen opgeleverd.  In oktober start de bouw van acht levensloopbestendige huizen. De bouw moet in april zijn afgerond. De bouw van de wijk Het Meer verloopt in drie fases. Er worden zo'n 330 woningen gebouwd. Beter Wonen neemt daarvan 122 woningen voor haar rekening.  Bij het verdelen kregen en krijgen huurders van Beter Wonen bij een deel van de woningen voorrang. ?Daarmee willen we de doorstroming bevorderen?, aldus Hoogenkamp.

Op zaterdag 4 oktober houdt Beter Wonen, als eerste corporatie in Overijssel, een ?Lang zult u woon-markt' voor haar huurders. De markt wordt om 13.30 uur geopend door gedeputeerde Bakker en wethouder Gerlofsma. De markt wordt gehouden in het restaurant van de Maarlenhof in IJsselmuiden en duurt tot 16.30 uur. ?Lang zult u Wonen', is een initiatief van de provincie. ?Het is gericht op particulieren. Wij haken daarop in. Voor huurders is het belangrijk om te weten dat je een woning kunt aanpassen als dat nodig is. Wij hebben oppluspakketten die ongemak kunnen verbeteren.? Vanuit deze pakketten kunnen seniorhuurders, voor een kleine bijdrage, aanpassingen laten aanbrengen, zoals een verhoogd toilet, een extra handgreep of stroeve vloerbedekking. De markt is bedoeld voor huurders van Beter Wonen van 55 jaar en ouder. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden