Afbeelding

Kampen behaalt als eerste gemeente IiP-brons certificaat

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In 2011 behaalde de gemeente Kampen het ?Investors in People' (IiP) certificaat. Sindsdien heeft de organisatie zich verder ontwikkeld, met als resultaat nu de toekenning van een bronzen IiP-certificaat als eerste gemeente in Nederland.

Gemeentesecretaris Goedegebure: ?Hiermee is weer een stap gezet in de verdere ontwikkeling en professionalisering van de gemeente Kampen. We blijven investeren in medewerkers, zodat we nog beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van de inwoners. De gemeente gaat hiermee door en doet er waar mogelijk nog een schepje bovenop. Een (zilveren) stok achter de deur om ook het volgende certificaat binnen te halen.?

Investors In People is een methode die moet leiden tot een betere en efficiëntere werksfeer met tot gevolg een hogere arbeidsproductiviteit een betere kwaliteit van het product of dienst, een beter innovatievermogen en een betere dienstverlening. De methode wordt aangeleerd door Investors in People Nederland en zij mogen dan ook als enige Lip-certificaten

Het IiP-certificaat is drie jaar geldig. Daarna moet de gemeente opnieuw aantonen dat ze zich is blijven ontwikkelen. Dan kan zelfs een zilveren of gouden certificaat behaald worden. De gemeente Kampen is goed bezig volgens de directeur van IiP Nederland, Wil Swinkels. "We hebben een cultuur ervaren waarin mensen respectvol met elkaar omgaan. Een transparante organisatie waarin medewerkers goed hun weg weten te vinden. Uiteindelijk hebben ook de burgers hier profijt van. Ze krijgen te maken met betrokken ambtenaren, medewerkers met de juiste aandacht voor de wensen en behoeften van inwoners, instellingen en bedrijven."


Fotobijschrift: Burgemeester Bort Koelewijn en gemeentesecretaris Jan Goedegebure tonen het bronzen IiP-certificaat.