Wit-Blauw nu alleen koploper na zege

KAMPEN - Na vijf speelronden gaan de korfballers van Wit-Blauw/Green Organics alleen aan kop in de eerste klasse B. De ploeg van trainer Harm Jan Smit trok zaterdag de opwaartse lijn van de afgelopen weken door. De Kamper ploeg won op Sportpark Hagenbroek de topper tegen Dindoa met 23-21 en deelde zo een mentale tik uit een geduchte concurrent.

In het aanvalsvak van Jordy Last, Marissa Grasdijk en Sander en Krista Fixe was het Jordy Last die in de eerste helft liet zien dat hij rond de korf enorm zuiver is. Dindoa gaf verdedigend niet genoeg druk, waardoor het voor het vak makkelijk was om Last vrij te spelen. Met vijf treffers in de eerste helft zorgde Last er mede voor dat Wit-Blauw uitliep naar een 10-5 voorsprong. In het andere vak speelde Gert de Vries een sterke wedstrijd. Normaal staat de Vries bekend om zijn aanvallende kwaliteiten, maar in deze wedstrijd liet hij zien rond de korf ook zijn mannetje te staan. Ingrid Bastiaannet werd door de heren goed in stelling gebracht en tekende in de eerste helft aan voor drie doelpunten.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Dindoa beter in de wedstrijd en bracht het de marge terug tot twee. Vlak voor rust schrok het publiek op toen Jelle Visscher hard in botsing kwam met de korf. Visscher moest zich toch laten vervangen door Gert-Jan Last die zeer verdienstelijk inviel. Gert de Vries zorgde ervoor dat Wit-Blauw met een 14-12 voorsprong de rust inging.

In de tweede helft liep Wit-Blauw al snel weg naar 19-15. Toch gaf Dindoa zich nog steeds niet gewonnen. De ploeg kwam terug tot 19-18. Wederom was Gert de Vries belangrijk. Hij zorgde voor de verlossende 20-18. Daarna liep Wit-Blauw weg naar 23-19. Daardoor was het duel drie minuten voor tijd beslist. Dindoa wist nog twee keer tot scoren te komen en zette de eindstand op 23 ? 21.