Wilsum en 's-Heerenbroek delen de punten

WILSUM ? Op de nationale burendag hebben Wilsum en 's-Heerenbroek gebroederlijk de punten gedeeld (2-2). Een terechte uitslag volgens beide hoofdtrainers. Voor de wedstrijd werd Jan van Spijker gehuldigd. Hij speelde zijn 500ste wedstrijd voor Wilsum.

Wilsum speelde een matige eerste helft en mocht blij zijn dat de schade beperkt bleef tot slechts één tegentreffer. Dat doelpunt viel in de 40ste minuut. Na balverlies van Henry van de Wetering kwam Wilsum in de problemen. Erik Barneveld kwam in contact met Wessel van Dijk. Vervolgens wees de arbiter naar de stip. Gert Kwakkel benutte de strafschop. In het eerste bedrijf had 's-Heerenbroek nog vaker kunnen toeslaan, maar Rob Henniphof, Gert Kwakkel en Hendrik Rietman hadden het vizier niet op scherp staan. Wilsum kon daar maar weinig tegenover stellen. In de 3e minuut leek de thuisploeg te scoren, maar een treffer van Sonke de Velde werd afgekeurd wegens buitenspel op advies van de assistent-scheidsrechter van 's-Heerenbroek.

Wilsum-trainer Jan Stoffer was ontevreden over zijn ploeg en liet dat in de rust nadrukkelijk weten. ?Ik heb in de rust de puntjes op de I gezet. Dat doe ik niet vaak. Voor rust was er veel te weinig beweging zonder bal en als we de bal hadden, wisten we niet wat er mee moesten doen. Na de rust ging het beter.?

Wilsum kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. In de 49ste minuut leidde dat al tot succes. Sonke de Velde scoorde op fraaie wijze via een omhaal.  In de 54ste minuut scoorde Wilsum de 2-1. Een voorzet van René Dorgelo werd in de kluts binnen gewerkt door Jurre Heldoorn. Wilsum had het beste van het spel, maar verzuimde om door te drukken. In de 65ste minuut miste Dorgelo een grote kans op 3-1. Alleen voor de keeper twijfelde hij te lang. In de 73ste minuut kwam 's-Heerenbroek langszij. Henniphof tikte met links binnen. Daarna kregen beide ploegen nog mogelijkheden op een treffer, maar er werd niet meer gescoord.

Beide trainers waren ontevreden over de eerste helft. 's-Heerenbroek-trainer Anton Visscher vond dat zijn ploeg niet doeltreffend genoeg was. ?Als je grote kansen krijgt, moet je doeltreffend zijn en de trekker overhalen. Na de rust begon Wilsum sterk en deed niemand van ons wat ie moest doen. Wilsum ging fysieker spelen en wij probeerden het voetballend op te lossen. In een kwartier kregen we het deksel op onze neus. Een compliment waard voor de trainer van Wilsum. Hij is erin geslaagd om zijn spelers gemotiveerd uit de kleedkamer te krijgen.? Volgens Visscher heeft 's-Heerenbroek een ?lekkere overwinning' nodig. ?Iedereen wil wel, maar de overtuiging ontbreekt nog een beetje.?

(door Gerard Meijeringh)

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57