Kunstweekend in dorpshuis 't Noorderhuukien in Noordeinde

· leestijd 1 minuut Algemeen

NOORDEINDE - Vanwege de grote belangstelling voor de Expositie Eigenheimers in 2012 is door de organisatoren besloten hieraan een vervolg te geven. Eigenheimers II  zal in het kader van Cultureel Nazomeren in de gemeente Oldebroek worden gehouden in 't Noorderhuukien te Noordeinde op 2, 3 en 4 oktober.

?Zolang deze expositie succesvol blijft zal aan dit kunstweekend elke twee jaar een vervolg worden gegeven. Inmiddels hebben zich ruim twintig deelnemers afkomstig uit Noordeinde aangemeld om aan deze expositie deel te nemen. De kunst bestaat uit schilderkunst, fotografie, beeldende kunst, maar ook overige varianten van kunst?, laat de organisatie weten. Om mee te mogen doen aan deze expositie dient men verbonden te zijn aan Noordeinde.

De aftrap is op de basisschool het Noordermerk waar Paula de Ruiter een workshop gaat geven voor boven- en onderbouw. Het eindresultaat van deze workshop van de Basisschool is tevens in het kunstweekend te bewonderen.  Op 2 oktober zal rond 19.00 uur de opening van deze kunstexpositie  worden verricht door Johan Neevel van Sociaal- Cultureel werk gemeente Oldebroek. ?Johan heeft zich in het verleden al op diverse wijzen ingezet voor Noordeinde en is ook mede initiator van dit Cultureel event?, aldus de organisatie.

Voor de opening zijn de inwoners uit Noordeinde en deelnemers met familie van harte uitgenodigd. Vrijdag en zaterdag is iedereen uit binnen- en buitenland uitgenodigd. Op vrijdag 3 oktober is er de mogelijkheid de kunstwerken te bezichtigen vanaf 16.00 uur tot 22.00 uur.

Het dorpshuis is op zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur voor dit evenement geopend en worden er ook workshops door een aantal deelnemende kunstenaars verzorgd. Ook de jeugd kan zich vermaken met onder andere pottenbakken, druktechniek en schilderen.
De entree is gratis.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.