Afbeelding

"Crowd funding" gestart voor 150 kinderen:

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wat als je in Sinterklaas gelooft, maar je ouders hebben geen geld voor een cadeautje? Hoe voelt het dan, als klasgenootjes vertellen over alles wat Sinterklaas hen heeft gebracht? December is een maand waarin juist kinderen in een achterstandsituatie meer dan ooit kind moeten kunnen zijn. Want juist in deze maand worden zij geconfronteerd met hun "anders zijn". Omdat zij geen cadeautje vinden in hun schoen, terwijl ze wel in diezelfde Sinterklaas geloven. Enkel en alleen omdat zij op of onder de armoedegrens leven. Op 29 november vindt in Kampen voor zo'n 150 kinderen het Sterrenfonds Sintfeest plaats, als onderdeel van een traditie voor inmiddels 12.000 gasten. Voor maar ? 15,- geeft u een kind uit uw omgeving de Sinterklaasherinnering van hun leven. Doneren kan vanaf nu makkelijk.
* Ga naar: http://www.geef.nl/acties
* Kies rechts bij Zoeken: "Sterrenfonds Kampen"
Daar is ook zichtbaar hoeveel kinderen in uw gemeente tot op heden zijn geadopteerd.
http://www.geef.nl/acties

Feestelijk bioscoopbezoek met Sint, Pieten, cadeautje én professionele fotograaf
In 23 Pathé, 2 Foroxity én 3 Movie Unlimited bioscopen, waaronder in Kampen (Zevenaar en Almelo), vertoont het Sterrenfonds op zaterdag 29 november de film van De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard voor kinderen in de "gelovige" leeftijd, samen met hun gezin. Compleet met Sinterklaas en Zwarte Pieten, pepernoten, popcorn, een drankje en een Sinterklaascadeautje bij het weggaan. Honderden vrijwilligers door heel Nederland zijn die dag actief om voor de kinderen een Sinterklaasfeest om nooit te vergeten te organiseren. Gelet op het succes afgelopen jaar ook nu weer met op iedere locatie professionele fotografie, om alle gezinnen nog lang na te laten genieten. Een herinnering die blijft... dit jaar voor 12.000 bezoekers door heel Nederland, zo'n 150 in Kampen. Uiteraard zijn daar ook financiële middelen voor nodig, hopelijk mede door "Crowd Funding". Voor 15 euro geeft u 1 kind een onvergetelijk Sterrenfonds Sintfeest. Eenvoudig te doneren door via http://www.geef.nl/acties bij zoeken "Sterrenfonds Kampen" in te tikken. Direct doneren aan het Sterrenfonds, ovv Sintfeest Kampen, kan natuurlijk ook via rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.
De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op http://www.geef.nl/acties of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.