Wit-Blauw boekt eenvoudige zege tegen Ritola

· leestijd 1 minuut Sport

Wit Blauw boekt eenvoudige overwinning KAMPEN ? Wit-Blauw heeft de goede lijn doorgetrokken. Op Sportpark Hagenbroek werd zaterdag overtuigend met 21-15 gewonnen van Ritola.

De opdracht voor Wit Blauw was vooraf duidelijk; direct een groot verschil maken zodat Ritola niet haar favoriete vertragende spel zou kunnen spelen. Wit Blauw begon erg scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en eigenlijk was vanaf de eerste seconde het klasseverschil tussen de ploegen heel groot. Na ruim een kwartier was de stand 8-3 en was de overmacht van Wit Blauw in aanvallend en verdedigend opzicht enorm. Daarna zakte de Kamper ploeg echter weg., maar tot veel schade leidde dit niet. Wit-Blauw ging rusten met een voorsprong van 9-5.

 

In de rust werd Jelle Visscher vanwege een blessure vervangen door Gert Jan Last. Wit Blauw had in de tweede helft even tijd nodig om op gang te komen, maar vanaf 11-9 begon de machine weer op gang te komen. Zo schommelde de stand van de wedstrijd steeds tussen 4 en 6 goals verschil in het voordeel van Wit Blauw. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten bij een 21-15 stand. Eigenlijk een magere afspiegeling gezien het krachtsverschil tijdens deze wedstrijd.

 

Wit Blauw kan zodoende vol vertrouwen toeleven naar de topper tegen Dindoa. De ploeg raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en in de laatste drie wedstrijden werden er steeds twintig goals of meer gescoord. Na een moeizame start van het seizoen is er een duidelijke opwaartse lijn zichtbaar in het spel en zelfvertrouwen. Dit werd zaterdag nog het best getoond door het feit dat zonder 3 vaste (ervaren) waarden van de afgelopen seizoenen, de ploeg niet in paniek raakte. Volgens trainer Harm Jan Smit is de ploeg op de goede weg, er wordt hard en goed getraind, mentaal maakt de ploeg ook stappen en qua spel is er per wedstrijd een stijgende lijn zichtbaar. Komende zaterdag (27 september) speelt Wit Blauw thuis de topper tegen Dindoa. Voor het seizoen werd al verwacht dat de titelstrijd tussen deze twee ploegen zou gaan met Rheko en Spirit als outsiders. Voorlopig is dit het ook het geval. Beide ploegen gaan aan kop in de eerste klasse B met zeven punten uit vier duels.

 

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden