Go-Ahead spoelt kater weg met zege

Go-Ahead Kampen heeft zich zaterdag goed hersteld van de zeperd tegen asv Dronten. In eigen huis won de formatie van trainer Jan Korte met 3-0 van FC Zutphen.

De geschorste Jeroen van den Bosch werd vervangen door Laurens van Keulen. André Timmerman was terug op het middenveld en speelde sterk.

Go-Ahead begon gretig en na 21 minuten kwam de ploeg op voorsprong. Murat Acikgöz bereikte Jurrian Zandbergen, die op de keeper strandde. In de rebound schoot Samir Merraki laag en hard raak. In de 31ste minuut was Merraki dicht bij de 2-0, maar zijn poging ging naast.  Daarna waren de gaste nog twee keer gevaarlijk, maar Nick Hendriks en even later Jasper Fix grepen goed in.

In de tweede helft nam Go-Ahead al snel meer afstand. In de 51ste minuut leek Merraki de bal te verspelen, maar via een kluts kwam de bal bij Jurrian Zandbergen. Die was niet zelfzuchtig, maar speelde de bal naar Arjan Wiegers, die doeltreffend afrondde.  Even later kon het publiek genieten van een kunststukje van Zandbergen. Zijn fraaie omhaal ging net naast.

Daarna liet FC Zutphen enkele keren van zich spreken. Eerst moest Jasper Fix in actie komen bij een schot van de bezoekers. In de 78ste minuut kreeg FC Zutphen een strafschop, na een overtreding van doelman Fix op de doorgekomen Emir Balavac. Fix kreeg geel en hij stopte vervolgens op fraaie wijze de penalty van Sebastian van Laar. Daarna was het over bij FC Zutphen. Go-Ahead speelde een gewonnen wedstrijd en maakte de zege in blessuretijd nog ruimer. Arjan Wiegers profiteerde van een misser in de verdediging van FC Zutphen.