Zalk krijgt met zege teveel tegen Wilsum

ZALK ? De IJsselderby tussen Zalk en Wilsum is zaterdag geëindigd in een 2-1 zege voor Zalk. Hiermee kreeg Wilsum eigenlijk te weinig, want het duel was in balans. Maar omdat Wilsum na rust verzuimde om de gelijkmaker aan te tekenen werd de thuisploeg rijkelijk beloond.

Wilsum ging in dit toch wat tamme duel goed van start. Dit leidde in de 4e minuut tot een goede schietkans van Sonke de Velde, maar hij schoot te slap in. In de 9e minuut was het gevaarlijk aan de andere kant van het veld. Simon van Halm kon vrij uithalen. Zijn poging was behoorlijk, maar keeper Ramon van de Wetering tikte de bal knap naast. Vier minuten later kwam Zalk wel tot scoren. Een voorzet van Michel Hamer werd knap binnen gekopt door Aart Schreuder.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Wilsum steeds gevaarlijk. In het laatste kwartier voor rust verzuimde de ploeg om toe te slaan. In de 31ste minuut was Wilsum dicht bij een treffer. Een kopbal van De Velde werd gekeerd door Jim van der Wijk. Daarna ging het voor de bezoekers ook twee keer mis in de rebound. Twee minuten later was er een vrije kopkans voor Van Zuthem, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. In dezelfde minuut ging Van Zuthem langs drie man  en schoot vervolgens tegen de keeper aan.

In de 37ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Deze treffer kwam wel gelukkig tot stand. Keeper Jim van der Wijk schoot de bal tegen Henri van de Wetering aan. De bal caramboleerde vervolgens voor de voeten van Van Zuthem, die de bal heel eenvoudig in het lege doel kon schieten. Vlak voor rust verdween een lob van Van Halm net over het doel.

Direct na rust pakte Zalk de regie in handen. In de 47ste minuut werd een treffer van Van Halm afgekeurd. Hij zou een overtreding op de keeper hebben gemaakt. Zalk was in deze fase beter, maar echte grote kansen bleven uit. Al snel luwde het Zalker briesje en waren de verhoudingen weer in evenwicht. Beide ploegen waren gevaarlijk, maar een kwartier tijd voor tijd kwam Zalk op een geflatteerde voorsprong. Sander Vinke draaide weg en schoot de bal vanaf rechts in de linkerhoek. Wilsum was daarna nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker. De grootste kans was voor De Velde. Na geklungel in de Zalk-achterhoede had hij de bal voor het inschieten, maar keeper Van der Wijk redde bekwaam.