Afbeelding

Eerste paal geslagen van nieuwe accommodatie KWC

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN ? De bouw van de nieuwe accommodatie van de Kamper Wielerclub (KWC) aan de Schansdijk is vrijdagmiddag officieel van start gegaan. De eerste paal werd symbolisch de grond ingeslagen door wereldkampioene Tamar Vedder.

 

Tamar Vedder veroverde dit jaar in Ahoy de wereldtitel op de 20' bij de Woman 17+ en pakte ook nog de Europese titel in de cruiserklasse. Alle reden om de officiële opening te laten verrichten door deze succesvolle fietscrosser van KWC.

Het nieuwe complex is ontworpen door Zeinstra en Van Dijk. De bouw van de nieuwe accommodatie is in handen van Weever Bouw. Volgens voorzitter Rudy van Dijk van Stichting Wielercentrum Schansdijk (SWS) kan er volgend jaar oktober worden gefietst bij KWC. Een maand eerder staan er al twee fietscrossevenementen op het programma. ?Een topcompetitiewedstrijd en het provinciaal kampioenschap.? De fietscrossbaan is dan ook al eerder gereed. ? Die moet in april/mei klaar zijn?, aldus Van Dijk. De wielerbaan volgt later. ?In oktober volgend jaar moet 85 procent van de wielerbaan gereed zijn. De laatste vijftien procent wordt in 2016 klaargemaakt.? KWC hoopt dat de kantine in de zomer klaar is.

 

KWC streeft naar een energieneutraal gebouw en heeft daar een subsidie van 31.000 euro voor gekregen. Daarmee is het tekort verder geslonken. KWC kwam eerder 500.000 euro tekort. ? Nu is het gat nog 110.000 euro.? Op allerlei manieren probeert de club geld binnen te halen. Een goed voorbeeld hiervan is de ?stenenactie'. ?Ons clubhuis ligt straks hoger dan de banen. Daarom komt er een grote betonnen keerwand en daar hebben we een actie aan verbonden. Elk betonblok kost 75 euro. Voor dat geld komt er een plaatje op met een naam of logo.?

 

Het gehele complex krijgt een omvang van 7 hectare. ?Dat is twee en een half keer zo groot als onze huidige accommodatie?, aldus Van Dijk.

 

(door Gerard Meijeringh)