Afbeelding
Foto: aangeleverd

Actie voor huurbevriezing

Algemeen

KAMPEN - Zaterdag 7 mei heeft de actiegroep Wij Weigeren De Huurverhoging (WWDH) in Kampen huis-aan-huis geflyerd voor huurbevriezing per 1 juli. De actiegroep strijdt voor meerjarige huurbevriezing (2022-2026).

Woordvoerder Van Dijk: “Huren lijken eindeloos te stijgen. Woningzoekenden staan jarenlang op de wachtlijst en wanneer er een keer iets vrij komt is dat meestal veel te duur. Huurders komen hierdoor steeds meer financieel in de knel. Meer dan 800.000 huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor noodzakelijke kosten en levensonderhoud. Stijgende energiekosten verergeren de problemen alleen maar.”

De actiegroep roept mensen op zich aan te melden voor de actie en samen de huurverhoging per 1 juli 2022 te weigeren om meerjarige huurbevriezing af te dwingen. De actiegroep maakt deel uit van de landelijke coalitie Woonopstand, waarbinnen vele organisaties samenwerken. Aan de flyeractie werd medewerking verleend door Bond Precaire Woonvormen, Socialisten Overijssel en ROOD, Socialistische Jongeren.

Informatie staat op https://wijweigerendehuurverhoging.nl/