Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Kalteraardbeien sluit definitief de deuren op 15 juni

· leestijd 1 minuut Algemeen

Er komt een einde aan een tijdperk. Na twintig jaar gaat Kalteraardbeien stoppen en gooien Richard en Annet Kalter het roer om. In de afgelopen jaren groeide het bedrijf in de Koekoekspolder uit tot een zeer succesvolle aardbeienkwekerij met boerderijwinkel. Een uniek beleefconcept met in de hoofdrol de Kalteraardbeien die een bekende delicatesse zijn geworden in binnen- en buitenland. Vanwege de gezondheid van Richard moeten er nu andere keuzes worden gemaakt en wordt de kas aan de Tuindersweg omgebouwd voor de teelt van biologische zaden. Het merk Kalteraardbeien blijft echter wel bestaan. De teelt wordt overgenomen door een collega aardbeienteler in Limburg.

In de afgelopen twee jaren stond de aardbeienkwekerij al te koop. ‘Helaas is niet de juiste koper gevonden die met dezelfde passie en ambitie het bedrijf door wilde zetten’ aldus Richard Kalter.
Om toch meer rust en tijd te krijgen voor andere belangrijke zaken in het leven, heeft het echtpaar nu besloten om het roer om te gooien en biologische zaden te gaan telen voor het Nederlandse bedrijf BEJO Zaden. Deze zomer wordt de kas aan de Tuindersweg omgebouwd voor de teelt van biologische groentezaden. De zaden van wortels, prei en diverse soorten kool gaan straks gebruikt worden voor teelt over de hele wereld.

De komende weken is er echter nog volop bedrijvigheid in de kwekerij en boerderijwinkel aan de Tuindersweg. ‘Samen met ons enthousiaste team zetten we de schouders er nog flink onder en willen we er voor de klanten een mooie afsluiting van maken’ aldus Annet Kalter. De zelfpluktuin, aardbeienkwekerij en aardbeienautomaat zijn nog open tot en met zaterdag 28 mei.
In de boerderijwinkel en speeltuin kunnen bezoekers nog terecht tot en met woensdag 15 juni. Hierna is de boerderijwinkel definitief gesloten.

Merk Kalteraardbeien in goede handen
Het merk Kalteraardbeien is straks in goede handen bij collega aardbeienteler Marcel Dings van Brookberries die de teelt gaat overnemen. Twintig jaar geleden stond deze teler al aan de wieg van de Kalteraardbeien door het beschikbaar stellen van zijn kwaliteitsplanten aan de destijds beginnende kwekerij in de Koekoek. Het warme contact is er al die jaren gebleven en Marcel teelt in Limburg aardbeien van zeer goede kwaliteit met dezelfde lekkere en kenmerkende smaak.
Postuma AGF en exporteur QPI, afnemers van het eerste uur, zorgen ervoor dat de consument ook in de toekomst kan blijven genieten van de Kalteraardbeien.

Nick de Vries

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05