Zangavond voor Christenen in Irak

· leestijd 1 minuut Cultuur

Nunspeet ? Op zaterdag 4 oktober D.V. wordt in de Hervormde Dorpskerk in Nunspeet voor de vijfde keer een zangavond georganiseerd ten bate van vervolgde christenen. De aanvang is 19.30 uur. Het jong gemengd Urker koor ?Immanuël' onder leiding van Harm Hoeve en een gelegenheidsensemble treden op. De opbrengsten zijn bestemd voor christenen in Irak, waar de situatie op dit moment nijpend is.

Al vijf achtereenvolgende jaren organiseert de Jongerenwerkgroep Christenvervolging een concert met als thema ?Vervolgd, maar niet vergeten' in de Hervormde Dorpskerk op de eerste zaterdagavond in oktober. Deze jubileumeditie staat in het teken van de moeilijke situatie van christenen in Irak. Door het oprukken van de groepering IS raken deze christenen steeds meer in het nauw en velen slaan op de vlucht. Stichting Hulp Vervolgde Christenen verleent noodhulp aan deze vluchtelingen. De opbrengsten van de zangavond gaan rechtstreeks naar dit project.
Het gelegenheidsensemble dat tijdens de zangavond zal musiceren bestaat uit Maurits Willemsen (trombone), Marion van Iwaarden (sopraan), Pier de Jong (hoorn) en Bert Roest (orgel en piano). De begeleiding van koor en samenzang ligt in handen van de Urker organist Hendrik van Veen.
Tijdens de avond zal student W.A. Zondag van de Gereformeerde Gemeenten de opening en de sluiting verzorgen. Voorzitter van de Jongerenwerkgroep Christenvervolging H.J. Polinder zal een appèlwoord houden.
?Immanuël', dat tijdens het jubileumconcert optreedt, is een Urker koor. Het bestaat al ruim 30 jaar. Harm Hoeve dirigeert het koor sinds 1997.