College verwacht geen tegenslag Dorp Reeve

Algemeen

KAMPEN - Wethouder Gerrit Jan Veldhoen verwacht niet dat de Raad van State de woningbouwplannen van Dorp Reeve gaat blokkeren. Tijdens de zitting die twee weken geleden plaatsvond ontstond verwarring over de onderbouwing van de woningbehoefte. Inmiddels heeft het college die cijfers nagezonden.

In De Brug was te lezen dat de gemeente tijdens de zitting grote moeite had om de cijfers die ten grondslag lagen aan de woningbehoefte te onderbouwen. De Werkgroep Zwartendijk had een berekening die veel lager uitkwam. De gemeente kwam hoger uit, maar had de cijfers op dat moment niet paraat. De cijfers waren volgens wethouder Gerrit Jan Veldhoen op dat moment inderdaad niet voorhanden, maar dat betekent volgens de wethouder niet dat de onderbouwing er niet is. Afgelopen dinsdag heeft het college de cijfers alsnog nagezonden.
Het college zegt dat de kans bestaat dat de raad deze cijfers aan de kant schuift, omdat het na een zitting officieel geen stukken meer accepteert. Ook als dat het geval is, verwacht Veldhoen niet dat de Raad de plannen tegenhoudt. De stukken zijn hoofdzakelijk nagezonden voor de volledigheid.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden