Soroptimisten zetten zich in tegen geweld

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Soroptimistclub Isalania Zwolle/Kampen houdt in het weekend van vrijdag 19 en zaterdag 20 september 2014 voor de vijfde keer een Female Fashion Fair. De opbrengst van deze tweedehands kledingbeurs is bestemd voor Fier Fryslân.

Tijdens de Female Fashion Fair kunnen bezoekers kijken tussen modieuze en kwalitatief hoogstaande dameskleding, zoals sjaals, riemen en schoenen van 2 tot 35 euro.

Fier Fryslân is een landelijk opererende organisatie die hulp biedt aan slachtoffers, getuigen en plegers van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Fier is expertisecentrum op het gebied van: huiselijk geweld, kindermishandeling, eergerelateerd geweld, mensenhandel/loverboyproblematiek en vroegkinderlijke traumatisering. De opdracht is voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld.

Soroptimistclub Isalania Zwolle/Kampen ondersteunt niet alleen op financiële wijze diverse goede doelen, maar zoekt ook naar manieren om op praktische wijze hulp te verlenen in de vorm van het overbrengen van kennis en kunde. Zo zijn er door een aantal bewoonsters van Fier Fryslân taarten en sieraden gemaakt onder leiding van leden van Soroptimistclub Isalania Zwolle/Kampen. Van de taart kan men in de koffiehoek genieten tijdens de Female Fashion Fair.
De sieraden worden tijdens deze Fair voor het eerst te koop aangeboden. In de sieraden zijn edelstenen verwerkt en veelal in sets van collier, armband en oorbellen door de bewoonsters van Fier ontworpen.

De Female Fashion Fair is op vrijdag 19 september van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 20 september van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de IJsseldijk 32-1 te Kampen (naast LYEMPF). Parkeren kan voor de deur gratis.