Zalk komt goed weg bij HTC

ZALK ? In Zwolle heeft Zalk ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. HTC werd met 2-3 verslagen.

Zalk begon sterk. In de 6e minuut was er een goede kans voor Simon van Halm, maar hij schoot tegen de keeper op. Drie minuten was hij wel trefzeker door op randje zestien beheerst binnen te tikken.

In de 13e minuut viel de 0-2 via Michel Hamer. Nadat de HTC-goalie knap redding bracht op een schot van Van Halm maakte Stephan van Ommen 0-3 uit een vlot lopende aanval. Zalk was oppermachtig, maar zakte ineens weg. HTC profiteerde door sterk terug te komen. Nog voor rust scoorde de Zwolse thuisploeg 1-3, nadat Aart Schreuder de bal niet goed wegwerkte.

Drie minuten na rust counterde HTC naar 2-3. Zalk verloor de controle over het middenveld. HTC beet zich vast in Zalk, maar speelde met te weinig overleg. Beide ploegen kregen in het laatste half uur kansen. Zo knalde Simon van Halm op de keeper en schoot Gerben Hamer net naast. In blessuretijd was HTC twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-3. Met deze overwinning kreeg Zalk eigenlijk iets teveel.