Afbeelding
Foto: Foto Tennekes

GGD IJsselland sluit testlocatie in IJsselmuiden

Algemeen

IJSSELMUIDEN - GGD IJsslland sluit per 19 mei de testlocatie in IJsselmuiden. “Aanleiding hiervoor is dat we minder testen uitvoeren doordat zelftesten de norm is geworden”, licht Eric Lier (Projectmanager testen GGD IJsselland) toe. Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Dat kan onder meer bij de testlocatie in Zwolle. 

Zelftesten is en blijft volgens de GGD belangrijk want men kan het virus nog steeds bij zich dragen en hierdoor anderen besmetten, zoals mensen met een kwetsbare gezondheid. Voor het testen bij klachten ligt de verantwoordelijkheid bij mensen zelf. De zelftest is volgens de GGD een betrouwbaar en snel middel. 

Testen bij de GGD
Voor sommige mensen is het advies om direct PCR-test te doen bij de GGD, zoals zorgmedewerkers, kwetsbare mensen, hun mantelzorgers en mensen die geen zelftest willen of kunnen doen. Voor hen blijft het mogelijk om een test bij de GGD te laten doen. Ook blijft de GGD-test beschikbaar voor mensen die een herstelbewijs nodig hebben om bijvoorbeeld te kunnen reizen.

Laten testen
Wie zich wil laten testen bij GGD IJsselland kan online een afspraak maken via coronatest.nl


 coronatest.nl

Meer nieuws