Picasa

Go-Ahead zet zichzelf te kijk in Dronten

KAMPEN ? Een slap Go-Ahead heeft zaterdag een flinke nederlaag geleden bij promovendus asv Dronten. De Kamper degradant verloor met maar liefst 5-1.

Go-Ahead moest aantreden zonder Samir Merraki. Hij raakte donderdag op de training geblesseerd en werd vervangen door Rob Knul. De start van Go-Ahead was nog vrij goed. Zo was er een kans voor Arjan Wiegers. Vervolgens was asv Dronten dicht bij de openingstreffer. Na een fout in de Kamper defensie mikte Jodi de Boer voorlangs. Daarna acteerde Go-Ahead weer onzeker in de achterste linie. Doelman Jasper Fix wist een achterstand te voorkomen.

Go-Ahead zakte weg en na een bijna een kwartier scoorde de thuisploeg via De Boer. Daarna zakte Go-Ahead nog verder terug. Na een goede kans voor Go-Ahead ? Jurrian Zandbergen schoot naast ? kwam asv Dronten steeds beter in de wedstrijd. Al snel liep de score verder op. Na 25 minuten stond het 2-0. Na een fout op het middenveld scoorde Ernesto Seymonson. Vlak voor rust kopte Rik Breemaar raak: 3-0.

Voor Go-Ahead was er daarna weinig eer meer te behalen. De wedstrijd was helemaal beslist toen Jeroen van der Meer de 4-0 aantekende. Arjan Wiegers slaagde erin om nog wat terug te doen (4-1). Veel maakte het niet uit. Invaller Roberto Mota Doufikar was in de 75ste minuut nog dicht bij de 4-2, maar hij kwam net tekort. Vervolgens zorgde Van der Meer met een fraai schot voor 5-1.

Een zeer matige vertoning van Go-Ahead. Tot overmaat van ramp werd Jeroen van den Bosch vijf minuten voor tijd weggestuurd. Volgens sommigen zou de speler een kopstoot hebben gegeven, maar dat is niet juist volgens Go-Ahead-coach Jan Korte. "Hij liep naar zijn tegenstander met de borst vooruit. Maar de rode kaart was terecht. Je moet niet voor eigen rechter spelen. De wedstrijdinstelling was vandaag niet goed. Van  een aantal spelers heb ik misschien teveel verwacht."