Henry Kruithof

Rode kaart Kraaijenbrink breekt DOS op

KAMPEN ? DOS Kampen was zaterdag niet opgewassen tegen DETO. De ploeg van trainer Guido Vlierhuis ging met 1-3 onderuit. Een rode kaart (twee keer geel) voor Jesper Kraaijenbrink pakte slecht uit voor de Kamper eersteklasser. DOS kon de 1-1 niet vasthouden.

In deze nog prille competitie trof DOS voor de tweede keer een degradant uit de hoofdklasse. Ook deze keer had DOS het moeilijk. Vooral in het eerste half uur was DETO veel te sterk. DOS werd flink onder druk gezet. De thuisploeg mocht blij zijn dat DETO in deze periode niet ruim afstand nam. De schade bleef beperkt tot 0-1. In de 7e minuut scoorde Stef van der Velden. Daarna kreeg DETO kans op kans, maar de ploeg hield DOS in de wedstrijd door veel kansen om zeep te helpen.

Na een half uur luwde de storm. Inmiddels was Jesper Kraaijenbrink in het veld gekomen voor Wim Snippe. In de 37ste minuut kwam DOS vanuit het niets langszij. Patrick Bastiaan bereikte Matthijs Winters, die de bal met een droge knal in de verre hoek schoof. Met deze treffer toonde DSO zich uitermate efficiënt. De eerste mogelijkheid was gelijk raak.

Na rust begon DOS goed. De ploeg was wat dreigend via schoten uit de tweede lijn. In de 53ste minuut kreeg Kraaijenbrink zijn eerste gele kaart wegens commentaar op de leiding. Vijf minuten later incasseerde hij wederom geel en kon hij vertrekken, nadat hij zijn tegenstander neerlegde.

Dit gaf DETO nieuwe energie en maakte de klus voor DOS zeer lastig. Al snel viel de 1-2. Ook deze goal viel uit het niets, maar was wel fraai. Lesley Nahrwold pegelde de bal vol in de kruising. DETO hoefde hier niet meer en controleerde het duel. Er waren nog mogelijkheden voor Rico Westendorp en Jord van der Weerd. In de 90ste minuut bepaalde Van der Velden de eindstand op 1-3.