's-Heerenbroek onderuit bij VSW

ZWOLLE - 's-Heerenbroek is zaterdag tegen een onnodige nederlaag aangelopen. In Windesheim was VSW met 2-1 te sterk.

's-Heerenbroek leek in de eerste helft goed op weg. Willard Visscher zag dat zijn inzet via de twee doelpalen weer het veld in stuiterde. Ook William Meuleman was dicht bij een goal. In de 25ste minuut kwam 's-Heerenbroek onverwachts op achterstand. Koos Westert werd aan de kant behandeld aan een hoofdwond. Toen hij terug het veld inging, was de organisatie weg. Vervolgens werkte Westert de bal ongelukkig in eigen doel.

Deze tik kwam even aan bij 's-Heerenbroek. Gaandeweg herstelde de ploeg zich. Dat leidde in de 40ste minuut tot de gelijkmaker. Sander Pelgrom scoorde uit een vrije trap.

Trainer Anton Visscher van 's-Heerenbroek sommeerde zijn ploeg om het tempo omhoog te gooien, maar dat kwam niet uit de verf. Vervolgens profiteerde VSW in de 58ste minuut van een miscommunicatie achterin bij 's-Heerenbroek: 2-1.

Daarna ging 's-Heerenbroek op jacht naar de gelijkmaker. Er was echter te weinig overleg. 's-Heerenbroek was alleen nog gevaarlijk met een afstandsschot van Rob Henniphof en twee vrije ballen. De ploeg kon een nederlaag niet voorkomen. Dat zorgde voor een kater bij hoofdtrainer Visscher. ?Qua veldspel was deze nederlaag onterecht, maar we mogen de hand in eigen boezem steken. Het baltempo lag bij ons gewoon te laag.?