Afbeelding

GBK wil niet dat burger opdraait voor sociaal plan zwembaden

Algemeen

KAMPEN - GBK is kritisch over het sociale plan voor de medewerkers van de Kamper zwembaden. Het college wil twee miljoen euro vrijmaken om de verwachtte ontslagen te compenseren. GBK vraagt zich af waarom de gemeente voor de ontslagvergoeding op moet draaien.

?Er is een 'goudgerand' plan opgesteld dat we de afgelopen jaren niet meer gezien hebben in de ontslagwereld, en ook niet meer zullen zien?, aldus de partij in haar reactie. ?Gelet op de komende veranderingen die er in het ontslagrecht in 2015 zullen plaatsvinden. Is dat een probleem? Nee niet voor GBK. Als Sportfondsen Kampen BV dat voor haar personeel wil doen, wie zijn wij om daar wat tegen te hebben? Maar de rekening komt bij de gemeente te liggen.?

De partij vervolgt: ?Hoewel er in de afgelopen jaren diverse keren werd naar gevraagd, was de toenmalige wethouder Pieter Treep van mening dat we ons als gemeente geen zorgen hoefden te maken voor de kosten van het vertrekkende personeel van de besloten vennootschap Sportfondsen Kampen B.V.. Het bedrag dat we als gemeente uitspaarden door de vroegtijdige verkoop van Sonnenberch in IJsselmuiden ?een bedrag van 400.000 euro- zou ruim voldoende zijn voor het bekostigen van het op te stellen Sociaal Plan.?

De partij vraagt zich verder af waarom er een maximum ontslagvergoeding opgenomen wordt van 225.000 euro terwijl maatschappelijk aanvaardbaar is dat dat bedrag op maximaal 75.000 euro ligt.

Kijk voor meer informatie op de site van GBK.