Kamper Nebi Moskee onderstreept boodschap tegen geweld

Algemeen

KAMPEN ? De Kamper Nebi Moskee schaart zich achter een brief van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) waarin deze organisatie moslim-jongeren met klem oproept niet als ?jihadist' te strijden in het Midden-Oosten.

De ISN laat bij monde van voorzitter, professor dr Mustafa Ünver, weten dat jongeren niet naar wapens maar naar kennis moeten grijpen. ?De Islam is een geloof van wijsheid, goede raad, kennis en goedheid. Dat alle moslims vrede moeten nastreven is een goddelijk voorschrift (Bakara, 2/208). De moslim is iemand die op goede staat met zijn omgeving (Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 400)?, valt er onder meer te lezen in een brief.

Verder staat er onder andere: ?In Nederland en andere Europese landen nemen sommige moslim-jongeren onder het mom van een zogenaamde jihad deel aan een oorlog. Ze dragen bij aan nog meer dood en verderf. Ik zie met veel verdriet aan hoe ze de wapens opnemen tegen hun geloofsgenoten. Deze jongeren zouden in de mei van hun leven niet naar wapens maar, zoals de islam dat ook wil, naar kennis moeten grijpen. Ze zouden moeten leren over het leven en hoe we als mensen met elkaar om dienen te gaan.?