Go-Ahead laat DOS in leven

KAMPEN ? De stadsderby tussen Go-Ahead Kampen en DOS Kampen is zaterdag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Hiermee deed Go-Ahead zichzelf tekort. De formatie van trainer Jan Korte was bijna de gehele wedstrijd beter dan DOS Kampen, maar creëerde veel te weinig. Echte uitgespeelde kansen bleven uit. En zo had DOS Kampen genoeg aan een doelpunt van Rob Kabboord om een punt uit het vuur te slepen.

De wedstrijd was in de beginfase in balans. Madih Doufikar brak de wedstrijd in de 6e minuut open met een fraaie doeltreffende vrije trap vanaf de rand van de zestien. Zeven minuten later snelde de zeer gevaarlijke Arjan Wiegers door de DOS-verdediging. Hij trok naar binnen en schoot rakelings over.

In de 19e minuut kreeg DOS de beste kans in de hele wedstrijd. Jord van der Weerd werd diep gestuurd en hiermee werd  de kwetsbaarheid van Go-Ahead blootgelegd. Van der Weerd kon alleen afgaan op Jasper Fix. De dosser schoof de bal echter naast.

Go-Ahead was veel beter dan DOS, maar het talrijke publiek zag veel aanvallen sterven in schoonheid. Met Samir Merraki en Arjan Wiegers heeft Go-Ahead twee smaakmakers binnengehaald. De ploeg speelt onder trainer Jan Korte veel aanvallender dan onder de vorige hoofdtrainer Marcel van der Steege. Dat komt het kijkspel ten goede. De volgende stap is echter om meer rendement te halen uit het spel. Daar ontbrak het tegen DOS Kampen nadrukkelijk aan. Echte uitgespeelde kansen bleven uit en ook was het zo dat DOS-keeper Demi Loet-Loetoer, overgekomen van Go-Ahead, een betrouwbare indruk maakte en af en toe goed ingreep. Go-Ahead speelde aantrekkelijk voetbal, maar de eindpass was vaak niet goed genoeg. Zo bleef DOS Kampen op de been.  De ploeg van trainer Guido Vlierhuis opereerde als een hecht collectief, maar werd bij vlagen overlopen. Af en toe was DOS gevaarlijk met een diepe bal. Zo had Go-Aheaed in de 40ste minuut geluk dat de doorgebroken Kabboord de bal niet goed meekreeg.

Na rust haalde Go-Ahead niet meer het niveau van voor rust, maar ook in het tweede bedrijf was het af en toe genieten van het spel van met name Merraki en Wiegers. DOS begon furieus aan de tweede helft. In de 49ste minuut was Matthijs Winters gevaarlijk met een kopbal uit een vrije bal. Keeper Fix ging gestrekt en tikte de bal over. Een minuut later ontsnapte Merraki aan de rechterkant. Zijn schot werd gepareerd door keeper Loet-Loetoer. In de 54ste minuut was Edwin Starke bij de eerste paal dicht bij de 2-0. Zo waren er meer hachelijke momenten voor het DOS-doel, maar echte grote kansen bleven uit. In de 60ste minuut kwam DOS terug tot 1-1. Rob Kabboord reageerde attent na een corner en tikte binnen. Volgens sommige Go-Ahead-spelers zou hij zijn hand hebben gebruikt, maar de DOS-spits ontkende dit na afloop nadrukkelijk.

Go-Ahead ging daarna op jacht naar een nieuwe voorsprong. Doufikar liet DOS, vlak na de 1-1, nog even schrikken toen hij vanaf rechts de bal op de bovenkant van de lat schoot. Het waren voornamelijk schietkansen die Go-Ahead voor zichzelf creëerde. Te vaak werd de vrijstaande speler niet gevonden in een kansrijke situatie. Eigenlijk was dat de gehele wedstrijd het geval. Zo bleef DOS in leven en was het in de slotfase zelfs nog dicht bij de winst. Een vrije trap van invaller Jorian Wellenberg vloog, via een Kowet-been, maar net naast de paal. Tenslotte kopte Kees van Bruggen net over uit een corner.

Een zege was ook veel te veel geweest voor DOS. Het punt werd gekoesterd als een zege en de uitslag voor Go-Ahead een domper. De ploeg miste vindingrijkheid om het surplus aan kwaliteit om te zetten in rendement. En daarom was de remise niet eens onterecht. ?Gezien de kansen hadden we moeten winnen, maar dat doe je niet, dus is een gelijkspel wel terecht?, was de eindconclusie van Merraki.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57