Scheidsrechter onwel bij duel IJVV

IJSSELMUIDEN - De wedstrijd tussen IJVV en ASC '62 is zaterdag in de rust gestaakt bij een tussenstand van 0-0. In de pauze werd de scheidsrechter onwel. Op advies van de aanwezige KNVB-waarnemer werd besloten om de wedstrijd te staken.

"We stonden op het veld en ineens was er paniek. Vervolgens hoorden we dat de scheidsrechter was neergegaan", vertelt IJVV-trainer Herben Visscher. "Gelukkig bleek het achteraf mee te vallen. De scheidsrechter heeft zelfs het wedstrijdformulier ondertekend."

De wedstrijd werd gestaakt bij een tussenstand van 0-0. Dat er nog niet was gescoord, mocht IJVV zichzelf aanrekenen. In het eerste half uur domineerden de IJsselmuidenaren en waren er enkele goede kansen voor IJVV. Zo had Roelof van den Berg de bal voor het inglijden, maar hij schoot hoog over. Eddo Wesselink kreeg een goede schietkans in de zestien, maar schoot veel te gehaast in. Zijn poging ging hoog over. Vlak voor rust was Chiel Buikema dicht bij een treffer, maar hij schoot vol op de keeper.

In de laatste vijf minuten liepen de gemoederen even hoog op. In de 41ste minuut claimde IJVV een strafschop. Tom Bruintjes zou naar beneden zijn getrokken. Nog geen minuut later was er veel emotie bij ASC. Een speler van ASC was te laat en raakte Sander Morren. De scheidsrechter bedacht zich niet en trok de rode kaart. Een zware beslissing van de arbiter. De verontwaardiging was dan ook groot bij de ploeg uit Dalfsen.

Wanneer het duel wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00