Wilsum verspeelt zege in blessuretijd

SWIFTERBANT ?Swift '64 was zaterdag voetballend de betere ploeg in het duel tegen Wilsum. Toch leken de oranjehemden de zege binnen te hebben toen Wiljan van Zuthem in de 81ste minuut de 1-3 scoorde. De praktijk pakte anders uit. In blessuretijd sleepte Swift toch nog een punt uit het vuur met twee identieke treffers (3-3).

Swift was in het begin veel beter en kwam dan ook terecht op voorsprong in de 8ste minuut. Vervolgens kantelde Wilsum de wedstrijd in drie minuten.  Na een kwartier kwam Wilsum langszij. Sonke de Velde schoot beheerst raak. Drie minuten later was De Velde weer trefzeker. Hij verschalkte de goalie met een lob. Daarna was Swift wat van slag.

In de 60ste minuut kwam Wilsum goed weg toen Swift de lat raakte. Negen minuten voor tijd kwam Wilsum op 1-3. Na een corner schoot Wiljan van Zuthem raak. Uiteindelijk slaagde Swift er toch nog in om een punt uit het vuur te slepen. In blessuretijd sloeg Swift nog twee keer toe. Het bezorgde Wilsum-trainer Jan Stoffer een zuur gevoel, maar hij sprak van een terechte uitslag.