Lay Back weer te sterk voor BAS

KAMPEN ? Lay Back kwam afgelopen vrijdag voor de tweede keer deze competitie in actie tegen het tweede team van BAS. Ook dit keer hadden de Kamper basketballers geen problemen met de ploeg uit Biddinghuizen. Lay Back won in Kampen met 64-41. Lay Back was in de eerste twee kwarts moeizaam in de afwerking. Verdedigend had de ploeg de zaakjes wel goed op orde. Na twee perioden keek BAS tegen een 27-19 achterstand aan. Onder aanvoering van een wederom uitstekend spelende Martijn Mulder (9 punten) liep Lay Back in de derde kwart, vaak de sterkste periode van Lay Back, al snel uit naar een comfortabele voorsprong van 48-28, waarmee de wedstrijd beslist was.. Dit was ook de kwart waar Cedric Njeuemen (14 punten) op assist van Mathijn van Zon (16 punten) weer eens een geweldige dunk liet zien. Ook Rob de Vries (13 punten) speelde een uitstekende wedstrijd, handig gebruik makend van zijn lengte in de rebounds. Tijdens deze wedstrijd wed duidelijk dat Lay Back kan beschikken over een steeds sterkere bank. Zo konden Bart van den Berg (2 punten) en Willem van Oossanen (4 punten, tot scoren komen en lieten ze verdedigend duidelijk van zich spreken. Deze groei in de breedte, waar ook Niels de Vries dan zijn plek kan gaan innemen als hij weer helemaal fit is, is noodzakelijk wil Lay Back om het kampioenschap mee blijven doen. In de laatste kwart speelde Kampen de wedstrijd rustig uit, waardoor een eindstand van 64-41 op de borden kwam.Aanstaande zaterdag speelt Lay Back de topper tegen Landstede 5 in de Topsporthal, aanvang 15.00 uur. Beide ploegen gaan aan kop in de tweede klasse.