KV DOS Kampen snelt in tweede helft ruim langs AKC

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/ Veltman hebben zaterdag in Kampen een ruime 25-15 overwinning behaald op AKC. De ploeg van trainer Remco Jabobs maakte het verschil in de tweede helft. In de vorige competitieronde moest DOS afscheid nemen van haar kampioensaspiraties. De ploeg wil echter het seizoen afsluiten op de tweede plaats in de overgangsklasse, evenals in de zaal. Afgelopen zaterdag werd AKC slachtoffer van die dadendrang. De Almeloërs strijden tegen degradatie en zitten stadsgenoot Wit-Blauw op de hielen. Ook op sportpark Hagenbroek werd de overwinning dan ook met vreugde begroet.AKC had na de zaalcompetitie versterking gezocht in eigen gelederen. Belangrijkste wijziging in het team was de terugkeer van Samantha Jonkman, voormalig topscoorster van de Korfballeague. Verdediger André Beens keek na een operatie vanaf de zijlijn toe en Jacobs koos voor een opvallende vervanging. Hij liet Rik van Wijngaarden debuteren in het eerste en plaatste hem op de plek van Reinier Meijering. De lange aanvoerder verhuisde naar het eerste aanvalsvak op de plek van Beens om met zijn reboundkracht en spelinzicht het schot van René Bruggeman meer kans te geven. De opvallende tactische omzettingen sorteerden maximaal effect.Het pakte goed uit en bovendien deed Van Wijngaarden het aanvallend ook prima door drie keer raak te prikken.Alle omzettingen bij de thuisploeg zorgden wel voor een moeizame start, maar daarna kwam DOS op stoom (10-6). AKC knokte zich terug en kwam zelfs langszij. Van Wijngaarden zorgde ervoor dat DOS met een voorsprong de rust in ging (12-11). In de tweede helft heerste DOS. Verdedigend werd Jonkman uitgeschakeld en DOS scoorde er lusitg op los. Bij 25-15 floot het uitstekende leidende arbitrale duo voor de laatste keer.