Doelman Kevin Dijkstra brengt KHC promotie

· leestijd 3 minuten Sport

EDE ? KHC keert na een seizoen terug in de eerste klasse. Nadat KHC afgelopen donderdag thuis met 2-1 won van Blauw Geel '55 in de finaleronde van de nacompetitie kwam de ploeg uit Epe zaterdag niet verder dan 1-0 in de return. In de verlenging werd niet gescoord, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Keeper Kevin Dijkstra werd de held van KHC door de vijfde strafschop van Blauw Geel te stoppen. Door deze safe pakte KHC de winst (4-5) en kon het promotiefeestje worden gevierd. En zo groeide Kevin Dijkstra uit van schlemiel tot held bij KHC. De goalie zag er bij de goal van Blauw Geel in de blessuretijd van de eerste helft niet goed uit. ?Die goal was mijn fout. Ik riep ?los'. Vervolgens hield ik in, dan ben je te laat. Ik dacht: ?dat komt niet meer goed'. Gelukkig kon ik de strafschop van Blauw Geel pakken. Ik wiste welke hoek hij zou schieten. Dat was een gevoel. Vervolgens pakte ik de strafschop, maar ik dacht we nog een strafschop moesten nemen. Vervolgens kwam ineens iedereen op mij af gerend. ? En dus was het eind goed al goed voor KHC in een seizoen waarin het de titel misliep en zich knap toch weer wist op te richten in de nacompetitie. OZC Ommen werd eerst aan de kant gezet. Afgelopen donderdag speelde KHC een sterke wedstrijd tegen Blauw Geel '55. Zaterdag ging het erg moeizaam. Blauw Geel was dit keer de betere ploeg. De eerste helft was een zeer matig niveau. De grootste kansen waren voor Blauw Geel. Zo kreeg Frank van de Wagen een goede kopkans, maar zijn inzet ging over. In de 45ste minuut liet Simon Kooiman een grote kans liggen. Hij mikte naast. Daarnaast was de thuisploeg enkele gevaarlijk met schoten van afstand. KHC kon hier weinig tegenover stellen. Twee minuten voor rust was KHC gevaarlijk uit een corner. Jeffrey van der Vlist nam hij doel van Blauw Geel onder vuur. De bal ging via het lichaam van Jordie Koppenaar over het doel. De teams leken met een 0-0 ruststand de kleedkamers op te gaan zoeken, maar in blessuretijd kwam Blauw Geel toch op voorsprong. Na weer een gevaarlijke corner ging doelman Dijkstra in de fout en kon Ronald Arends op de doellijn niet meer voor opruiming zorgen. Na rust was er meer spektakel. KHC begon de tweede helft spectaculair. Een omhaal van Van der Vlist ging naast. Even later ging een boogbal van Arjan Bults net over. In de 54ste minuut kopte Jeroen Berkhof bijna raak uit een corner. Keeper Dijkstra wist met een knappe redding de 2-0 te voorkomen. In de 62ste minuut kwam Tom Diender binnen de lijnen. De aanvaller was niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. Zijn komst kwam het spel van KHC ten goede. Vervolgens waren beide ploegen dicht bij een goal. Zo kopte Arends. Even later werd de spits met een uitstekende pass door Burak Alp weggestuurd. Alleen voor de goalie wist Arends niet te scoren. Nadat Alp vervolgens bij een opstootje ontsnapte aan een tweede gele kaart kwam de verlenging steeds dichterbij. In de 90ste minuut kwam KHC heel goed weg toen Simon Kooiman tegen de onderkant van de lat knalde. De bal had de doellijn niet overschreden, zodat een verlenging noodzakelijk was. VerlengingVerschillende spelers van KHC zaten er door en op het tandvlees bleef KHC overeind. De eerste verlenging begon met een knal van Arends (naast). Daarna kopte Frank van de Wagen namens Blauw Geel in kansrijke positie over. De thuisploeg bleef zeer gevaarlijk uit corners. Een vrije bal van Simon Kooiman van Blauw Geel werd knap onschadelijk gemaakt door KHC-keeper Dijkstra. In de tweede verlenging was er een goede kans voor Tom Diender. Hij ging alleen op het doel af, maar de keeper bracht redding. Vervolgens leek Arends te scoren, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Er werd niet meer gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Strafschoppen KHC begon aan de strafschoppenserie. Lesley de Munnik, Arjan Bults, Burak Alp en Jeffrey van der Vlist maakten geen fout. Ook Blauw Geel maakte geen fout bij de eerste vier penalty's. Vervolgens schoot keeper Dijkstra de vijfde KHC-penalty raak. Het zorgde voor druk bij Jeroen Berkhof. Hij mocht geen fout maken, maar scoorde niet. Zijn inzet werd gekeerd door Dijkstra, die vervolgens het middelpunt vormde van een uitbundig KHC-feest. (door Gerard Meijeringh)

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 13 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 14 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 14 uur geleden