IJVV ruw in de wachtkamer gezet

ZWOLLE - IJVV heeft afgelopen zaterdag een gevoelige 6-2 nederlaag geleden bij Zwolsche Boys. Het betekende opnieuw een forse nederlaag tegen een directe concurrent voor het kampioenschap.IJVV had het vanaf het begin moeilijk. "We hadden moeite met de twee goede spitsen van Zwolsche Boys", zegt IJVV-trainer Herben Visscher. In de 3e minuut kwam IJVV op achterstand. Vervolgens herstelde Roelof van den Berg de schade. Na een klein kwartier viel de 2-1 in een fase dat IJVV het moeilijk had. Gaandeweg ging het steeds beter met IJVV. In de laatste twintig minuten voor rust was het zeker niet de mindere. De ploeg had pech dat een treffer van Severin Simic werd afgekeurd wegens buitenspel. Volgens Visscher een discutabele beslissing.Gesterkt door de goede fase ging IJVV met vertrouwen de tweede helft in. In de eerste tien minuten drong IJVV de tegenstander terug. Toch viel in de 60e minuut de 3-1 en vlak daarna de 4-1. "Toen was het gebeurd en kwamen we er niet meer aan te pas." Chiel Buikema scoorde ruim tien minuten voor tijd nog de 5-2 door te profiteren van een fout van de keeper, maar het duel was toen al lang beslist. Visscher is realistisch. "We moeten in goede doen zijn om van deze ploeg te winnen. Als je achterin wat laat vallen, wordt het lastig." IJVV lijkt nog niet klaar voor de tweede klasse. Visscher wil met zijn jonge ploeg stappen maken, maar dat kost tijd. Volgens hem moet de club plezier krijgen in het voetballen in de derde klasse. "Iedereen bij de club kijkt maar naar boven, maar je moet wel klaar zijn voor de tweede klasse." IJVV heeft de nacompetitie wel binnen handbereik. De club uit IJsselmuiden kan zaterdag thuis de tweede periode binnenhalen bij winst of een gelijkspel tegen Mariënberg. Gerjon van den Berg (l) moet in de achtervolging / Foto Pedro Sluiter