Belangrijke zege KV DOS

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben na een collectief sterk optreden bij Vriendenschaar twee punten mee naar huis genomen: 16-20.DOS was de eerste helft de bovenliggende ploeg. DOS werkte hard en dat werd beloond. Langzaam maar zeker werd het veldoverwicht omgezet in een steeds grotere voorsprong. Vrijwel in het rustsignaal bracht Reinier Meijering van afstand het verschil op zes punten: 5-11.Na rust liep DOS uit naar 7-14 maar zag vervolgens Vriendenschaar vier keer op rij scoren. Een time-out bracht weer rust in de Kamper ploeg en direct scoorde Matthijs Bastiaan van afstand de belangrijke 11-15. Met nog een kwartier te gaan hield DOS het hoofd koel en werd elke treffer van de thuisploeg beantwoord met een Kamper treffer. Om en om scorend werd zo de eindstand van 16-20 bereikt. Trainer Wilbert Leendertse sprak van ?een overwinning van het collectief'. De winst was noodzakelijk. DOS staat weliswaar vierde, maar drie ploegen onder DOS hebben slechts twee punten minder. In deze rare competitie kan iedereen van elkaar winnen en ben je pas in veilige haven met minimaal veertien punten.

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden