Go-Ahead krijgt klappen van AZSV

KAMPEN ? Een 1-5 thuisnederlaag is nooit fijn, maar helemaal niet als dat tegen een directe concurrent gebeurt. AZSV deelde zaterdag een doffe dreun uit aan Go-Ahead Kampen door met 1-5 te winnen. Deze nederlaag drukt de Kamper ploeg nog dieper in het degradatiemoeras van de hoofdklasse C. Go-Ahead moest het doen zonder André Timmerman en Muslu Nalbantoglu. Jurrian Zandbergen was nog niet fit genoeg om in de basis te starten. In de eerste 24 minuten was er niets aan de hand voor Go-Ahead. De ploeg had controle over de wedstrijd en werd enkele keren gevaarlijk. In de 25ste minuut kwam AZSV uit het niets op voorsprong. De Kamper defensie gaf Robbin Thus te veel ruimte. De speler van AZSV kopte raak. Twee minuten later stond het al 0-2 via Niek te Veluwe. De wedstrijd was volledig gekanteld. Het was funest voor het vertrouwen van de thuisploeg, dat tot de rust dan ook weinig kon uitrichten. In de beginfase van de tweede helft was er even sprake van een Kamper offensief. Yoshua van Marle kopte in kansrijke positie naast en kopballen van Nick Bakker en Sander Morren gingen over het doel. Daarna ging het Kamper briesje liggen en viel de beslissing in de 63ste minuut via Freek Mulder. ?Een schande noemde Go-Ahead-trainer Marcel van der Steege deze treffer. ?Bij een corner staan er twee mensen helemaal vrij bij de tweede paal. Daar ben ik pissig om.? De wedstrijd was gespeeld. Madih Doufikar probeerde met een mooie actie nog wat terug te doen. Hij passeerde drie verdedigers. Zijn inzet werd vervolgens met de voet gepakt door de keeper. Daarna verrichtte de AZSV-doelman nog twee belangrijke reddingen bij pogingen van Doufikar. Ook het inbrengen van Zandbergen kon Go-Ahead niet redden. In de 81ste minuut maakte Tim Elsink er 1-4 van. Invaller Kevin Smit deed nog wat terug. Stijn van der Haar bepaalde de eindstand op 1-5.Een grote deceptie voor Go-Ahead. Volgens Van der Steege vertelt deze wedstrijd het verhaal van hele seizoen. ?Voetbal is een spel van fouten. Het gaat om wie de minste fouten maakt en hoe fouten worden afgestraft. Wij maken fouten op een dusdanige manier dat ze gelijk worden afgestraft.? Volgens Van der Steege ontbrak het heilige vuur bij Go-Ahead. ?Als ik kijk met hoeveel passie we tegen WHC hebben gespeeld. Dat heb ik tegen AZSV niet gezien. En dat is vaker voorgekomen dit seizoen. Na een teleurstelling is de drive onvoldoende aanwezig om het recht te zetten. Ik ben enorm teleurgesteld dat je met 1-5 verliest van een concurrent. De uitslag is veel te groot. De prestatie die wij hebben geleverd is te weinig. Het was een slechte dag voor ons.? Gerard Meijeringh

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 5 uur geleden