Wit-Blauw mist belangrijke slag

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag een dure nederlaag geleden. In De Reeve verloren de Kamper korfballers met 20-26 van KIOS. Door de nederlaag is de rode streep erg dichtbij gekomen. Voor KIOS, de nummer zeven in de overgangsklasse D, zou een nederlaag tegen Wit-Blauw degradatie heel dichtbij brengen. Zover kwam het niet. De ploeg bracht met een zege het onderlinge verschil terug tot slechts een punt. Wit-Blauw moest het doen zonder Elyne en Jelle Visscher. De ploeg miste felheid en scherpte in de duels. Verdedigend was het niet scherp, waardoor KIOS aanvallend veel mogelijkheden kreeg. De gasten maakten hier dankbaar gebruik van (2-6) Daarna kreeg Wit-Blauw meer grip, maar verdedigend werd af en toe geblunderd. Dat leidde tot een 9-16 voorsprong voor KIOS.. Na rust had Wit-Blauw verdedigend de zaken beter voor elkaar, maar kon het aanvallend geen vuist maken. De zege van KIOS kwam geen moment in gevaar. Wit-Blauw-trainer Harm Jan Smit sprak van een complete offday. ?De eerste helft speelden we verdedigend dramatisch. Gemaakte afspraken werden niet nagekomen en alles wat fout kon gaan ging fout. Natuurlijk misten we ervaring in het ene vak, maar KIOS heeft ons de hele wedstrijd afgetroefd op strijd.?De onmacht van Wit-Blauw in beeld. Foto: Tennekes